Gasztronómia

Ünnepi puncsok – alkoholmentesen

Alkoholmentes puncs

Alkoholmentesen is élvezhetők az ünnepi, például húsvéti időszakra jellemző aromákban gazdag hideg vagy forró italok. Egyedül vagy társaságban, bármikor jól eshet. Egy kis kedvcsináló.

Használjunk fűszervajat otthon is!

Fűszervaj, házilag

Ennél egyszerűbben és persze finomabban, zaftosabban, ízesebben nem is helyettesíthetnénk megszokott zsiradékainkat.

Használjunk fondüt!

Gyors és finom

Ha egy nem hétköznapi vacsorára, esetleg desszertre vágyunk, vegyük elő a fondüt, és hozzuk össze a családot.

Tökéletes rántott hús - most így

A leggyakoribb vasárnapi ételünk

Lehet még finomabb kedvenc, népszerű ételünk, a rántott hús? Annyira alapvető, hogy biztosan mindenki tudja, hogyan készül, hogyan panírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa.

Sörkifli minden alkalomra

Bármikor, bármilyen alkalomra kiváló

Egyszerű, de megunhatatlan. Valóban bármikor, bármilyen alkalomra elkészíthetjük. Legyen szó összejövetelről vagy ünnepi eseményről, az édességek mellett, vagy csak úgy.

Előételként mártogatósok - egyszerűen

Finom, egészséges és esztétikus

Mindig van jó alkalom, hogy előételeket tálaljunk. Ezért érdemes, ha van a tarsolyunkban néhány egyszerű recept, amit felhasználhatunk. Bármikor, amikor csak kicsit vagyunk éhesek, vagy vendégváróként esetleg ünnepi menük részeként.

Gombák, piacok, ételek

Korall gomba

Ősszel terem a legtöbb gomba. Egy-egy eső utáni napsütésben terített az erdő, mező talaja, de jut belőle az útszélre is.

Tökszezonban: amit jó fogyasztani

Egészséges és gusztusos

A tök igazán sokszínű zöldségünk, sok ízletes és tápláló fogás készíthető belőle. Rendkívül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, amik az őszi időszakban pozitív hatást gyakorolhatnak egészségünkre.

A lotyószilva

Lotyószilva

Kertemben három lotyószilva fa áll. Mint minden évben, ágaik idén is bő terméstől roskadoznak. Megkezdtem szedésüket, feldolgozásukat. Bort készítek belőlük.

Tároljunk helyesen a hűtőben is

Több szempontból is fontos a rend

A hűtőben is érdemes rendet tartani, mert bizonyos szabályok figyelembe vételével elkerülhetők az ételek „megbetegedései”, illetve segíthet eltarthatóságukban is.

Oldalak