Oktatás

Szakemberképzés a médiába – határon túliakat is várunk

Határon túlról is várunk jelentkezőket

Gyakorlatorientált, 120 órás (fél éves) online, élő, interaktív képzésünkön kiváló szakemberektől tanulhatják a szakma iránt érdeklődők az újságírást és a médiafotózást. A képzés indítása: 2024. szeptember 7.

Bővülő egyetem – fejlődésben a jövő

A Gyógyszerésztudományi Kar  Fotó: Debreceni Egyetem

A Debreceni Egyetemen megkérdőjelezhetetlen a folyamatos fejlődés, nem csupán oktatás-kutatás révén, hanem infrastrukturális téren is. Erről egy nemrégiben tett „campusbejelentés”, valamint nemzetközi iparágat is jelentősen meghatározó beruházás eredményének átadása is bizonyságot tesz.

Debreceni díjeső a Sajtófesztiválon

Barna Marci, az Egyetemi Élet munkatársa és Ölveti László főszerkesztő

Immár 31. alkalommal rendezték meg az Országos Ifjúsági Sajtófesztivált, amelynek keretein belül május 24-én Budapesten átadták a DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázat elismerő okleveleit és a helyezésekkel járó díjakat is. Nyugodtan mondhatjuk, Debrecen tarolt az eredményhirdetésen.

Sztárszakhét az egyetemen

A rendezvény hívogatója

Mi a pálya? – kérdezi a kommunikáció- és médiatudomány szak a szakhetén, amelyet május 7. és 9. között tartanak a Debreceni Egyetem épületén belül, valamint városszerte.

Fedezd fel a gyakorlatorientált újságírás és médiafotózás online képzést!

Határon túlról is lehet jelentkezni

Vágytál valaha arra, hogy a média világában kiteljesedj? Most megteheted! A debreceni Médiaképző meghirdeti új, innovatív kurzusát, amelyben az újságírás és a médiafotózás mesterévé válhatsz! 

A képzés szeptemberben indul!

Egyetemi könnyűzene, a könnyűzene egyeteme

Február 15-ig még lehet jelentkezni

Hazánkban gyakorlatilag hónapról-hónapra rohamos változásokon, fejlődésen megy keresztül a töretlenül népszerű és folyamatosan növekvő tendenciát mutató könnyűzenei élet. Ennek egyik előmozgató rugójaként pedig a Debreceni Egyetem újból színre lép szeptembertől a nemzetközi régióban egyedülálló könnyűzenei képzésével.

Vár a DE!

Nem csak a külső, de a belső is vonzó a Debreceni Egyetemnél

Javában tart a felvételi „kampány” az ország felsőoktatási intézményei között, a Debreceni Egyetem pedig ezúttal, 2024-ben is Magyarország legszélesebb felsőoktatási képzési palettáját kínálja.

Kitüntetett egyetem

Novák Katalin köztársasági elnök és Arnóczki Tímea  Fotó: DE

A Debreceni Egyetem méltán öregbíti a cívisváros nevét az országban, valamint Magyarország nevét nemzetközi viszonylatban. A cívisváros felsőoktatásában zajló képzés, illetve kulturális és sportélet hosszú esztendőkre megalapozott minősége és színvonala számos díjat is érdemelt a közelmúltban.

A DExpón még az almák is „zenéltek”

Hatalmas az érdeklődés évről-évre  Fotó: Debreceni Egyetem

Újfent hömpölygő tömeg részvételével rendezték meg november 22-23-án az ország legnagyobb egyetemi beiskolázási rendezvényét, a DExpót. Többezer középiskolás látogatott el a Főépületbe, illetve számos egyetemi campusra, hogy megismerkedjen a Debreceni Egyetem életével.

iDE érdemes jönni

A rendezvény csalogatója

A Debreceni Egyetem ezúttal november 22-23-án rendezi az ország legnagyobb, idén 18 esztendős felsőoktatási nyílt napját, nyilvános egyetemi rendezvényét, a DExpo-t, amelyre ezúttal is várják a leendő hallgatótársakat.

Oldalak