Érdekes

A torzsalkodások vára

A nagykövesdi vár és kastély   Fotó: Sir John

Felvidék magyar határ közeli részén több várrom található. Ilyen Fülek közelében Ajnácskő, Sepsitől nem messzi Torna vára, Gömöri részen Murányalja erődítése. A Bodrogköz egyetlen vára, a nagykövesdi, a földrajzi egység felső részén található.

A magyar tenger – megunhatatlan marad

Víz, virágok, szökőkút

Újra eltelt egy év, és újra szemügyre vettük hazánk legszebb ékköve, a Balaton legbulisabb városát, az utánozhatatlan hangulatú Siófokot.

Nyári szomorú

Luxusvillák a Balatonban  Fotó: Internet

Vége van a nyárnak. Hűvös szelek ugyan még nem járnak, mint ahogy Móra Ferenc a Cinege cipője versében megírta, de ennek az évszaknak a napjai már meg vannak számlálva.

Pusztuló laktanya – mint egy szellemkastély

Elkeserítő látvány kívül, belül

A keleti országrész lakói nem gyakran jutnak el a dunántúli részekre. Akkor is a frekventáltabb helyeket keresik fel. Népszerű a Balaton, Velencei-tó, Veszprém, Sopron és így tovább. Azonban érdemes az ottani vidéket is járni.

Ijesztő, mégis ártalmatlan. No, de hasznos?

Sok mindenre használható, de az embert nem helyettesíti

George Orwell 1984 című disztópiáját ismerve azt mondhatjuk, a tömegmédia és a web 3.0 korában szinte senki sincs biztonságban.

Életmentés mesterséges intelligenciával

A mentőszolgálat kiemelkedő támogatásáért

Az első pillanattól nagy visszhangja volt a sajtóban annak a (Dyntell Magyarország Kft. és az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) összefogásából született) közös projektnek, amely öntanuló mesterséges intelligencia alkalmazásával egyre pontosabb előrejelzést nyújt a mentőkapacitásra vonatkozó igényekről.

Romok között életet keresni

A magyar mentőosztag egy csoportja

Bár már három hónap eltelt a törökországi földrengés óta, és a sajtó is egyre kevesebbet foglalkozik a témával, még mindig van mit felidézni a nehéz napokból. A Díszpolgár magazin egyik korábbi gyakornoka, Binda Nikoletta is kint volt a mentőcsapatokkal. Vele beszélgettünk.

Szívvel-lélekkel a beteg kutyákért

Szőke Krisztina és egy hálás beteg

Számtalanszor olvashatjuk, hallhatjuk, hogy akit baleset ért, műtéten esett át, vagy valamilyen mozgásszervi betegségben szenved, rehabilitációt vagy éppen fizioterápiát vesz igénybe. Először talán furcsának hangozhat, de négylábú házi kedvenceink számára is létezik ilyen kezelés, többek között Polgárdi településen is, a Relax Dog Centerben, ahol főként kutyák rehabilitációjával foglalkoznak.

Érzéki rúdtánccal a női kiteljesedés útján

Lovas Mária

A harmonikus kapcsolatban a férfi vezet, a nő inspirál. Mégis, hogyan képes teremteni a nő a párkapcsolatban? Mi kell ahhoz, hogy kapcsolódni tudjunk az örömléthez és ezáltal megélni nőiességünket? A válasz egyszerű. Nem kell hozzá más, csak te, egy mentor, egy eszköz és egy módszer.

Furcsa kinézetű magtár

Ybl Miklós tervezte

A facebookon több oldalon csoportosulók foglalkoznak hazánk elhagyott építményeinek felkutatásával, dokumentálásával, közzétételével. Felhívják a közvélemény figyelmét pusztuló értékeinkre, remélve, lesznek befektetők, vállalkozók, akik megveszik és felújítják azokat, megmentik, sőt hasznosítják az utókor számára.

Oldalak