Érdekes

Börtönszleng

A debreceni börtön

Egyes csoportok tagjai különös, mások számára értelmetlen fogalmakkal is, vagy csak azzal kommunikálnak. Ez a szleng.

 

 

AdományoZOO összefogás

Adni jó

„Együtt vagyunk Debrecen!” - vallja a Debreceni Karitatív Testület. A három éve az önkéntes tevékenységeket, adományozásokat, támogatásokat és támogatókat összegyűjtő, valamint a segélyezéseket koordináló jótékonysági szervezet idén karácsony előtt a rászoruló családok számára gyűjtendő adományozás helyszínéül különleges helyet választott, miután megkereste  a Nagyerdei Kultúrpark vezetősége.

Vissza, Síkfőkútra

Közel van Debrecenhez, mégis kevesen ismerik

Noszvaj-Síkfőkút az ország egyik gyöngyszeme. A nyugalom megtestesült szigete, Egertől kb. 15 percre, a Bükkalja csodás ölelésében. Hogy mit is jelent ez a hely egy debreceni számára?

Zamárdi és környéke: nem csak a buli lehet érdekes

A legfőbb látványosság mégiscsak a Balaton

Ha azt mondom Zamárdi, akkor szinte kivétel nélkül mindenkinek a Balaton Sound elnevezésű, könnyűzenei fesztivál jut az eszébe, ami kétségkívül eléggé nagy hírnevet szerzett magának az utóbbi években.

Kis csapat nagy céljai

Hárman a csapatból  Fotó: magánarchívum

Tudták, hogy Debrecenben, a Debreceni Sport Club színeiben eredményes gombfoci-szakosztály működik? A hivatalos nevén asztali labdarúgást űző csapat indította el azt a folyamatot, amelynek nyomán az egykor népszerű, már-már retrósport újból virágzik hazánkban. Most pedig a cívisvárosiak segítségét kérik, hogy egyik legnagyobb álmuk váljon valóra.

A színes tavak hegyi világa

A Zöld-tó a hegyek ölelésében

A debreceniek közül egyre többen keresik fel a Magas-Tátrát. A mindössze 3200 négyzetkilométer területű lánchegység könnyen megközelíthető.

Rózsafüzér, a lélekre ható gyógyszer

A lélek gyógyszere

Szokatlan „találmánnyal” jelentkezett Horváth István Sándor, azaz István atya, aki korábban zalalövői plébánosként, jelenleg a zalaegerszegi Szent Rafael kórház lelkészeként szolgálja Istent és az embereket.

„Génhibából” háborús múzeum

Látványos a múzeum bejárata is

Túlzás nélkül állítható, hogy az elmúlt éveink igencsak zűrzavarosra sikerültek, mintha csak Alfred Hitchcock és Stephen King írta volna a sorsunk forgatókönyvét.

Half-Life 2: még mindig veszélyesen tökéletes

Akár játékfüggőséget is okozhat

A napokban elővettem laptopomon gyerekkorom egyik kedvenc videojátékát, a Half-Life többszörös díjnyertes, a mai napig úttörő folytatását, a sci-fi-horrort az akció magasiskolájával ötvöző Half-Life 2-t. Veszélyes játék. Hibátlanságával függőséget okoz.

Szomszédolás élményekkel

Ami itt nem kapható, az nem létezik

A szomszéd kertje mindig zöldebb, de csak akkor állíthatjuk bizonyosan, ha látjuk is…, azaz érdemes kimozdulni, utazni, kirándulni, újdonságot, érdekeset, vagy csak egyszerűen mást látni. Alkalmas az összevetésre, tisztánlátásra, reálisabb kép, vélemény kialakítására.

Oldalak