Gazdaság

Elkeserítő piaci körkép

A választék gazdag, a vevők szegények

A debreceni városi piacon a kedd gyenge nap. Üres asztalok, kevés árus. Az emeleten szinte senki. Lézengő vásárlók. A kínálat azonban gazdag, mondhatni bőséges.

Debrecen jövőjéért, a mi jövőnkért!

Takarékosságot jelent a lakosságnak és a városnak is

Nemrég került a lakossághoz az a több ezer LED-izzó, amelyet az önkormányzat a Future of Debrecen keretein belül meghirdetett LED-csereprogramban osztott ki. Ez a környezetgazdálkodási és jövőtudatos szempontokat figyelembe véve csupán egyetlen apró mozzanat, de az egész program alighanem klímaformáló hatással lesz jövőnkre.

Szállodák nehéz helyzetben

Juszkó Anita  Fotó: Petróczi Réka

„Sajnos lesznek ideiglenes szállodabezárások az energiaárak miatt” – mondta magazinunknak Juszkó Anita, a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferencia Központ igazgatója, aki 2023. január elsejétől a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének egyik alelnöki pozícióját tölti be. Vele beszélgettünk megválasztása okán.

Legyen menő varrni!

Valamikor általános iskolákban tanították a varrást

Az őszi óraátállítási időszakot követően kolléganőimmel azon törtük a fejünket, hogy milyen jó lenne újat tanulni, valami olyat, amit utána kamatoztatni is tudunk a mindennapokban. Így jutottuk el Ajkán egy varrókörbe, ahol tizenhat éves kortól nyolcvanhatig mindenféle korosztály megtalálható volt.

Tőzsde és ehető tányér

Tőzsdei részvétellel gyorsítanak a fejlesztéseken

A Civita Group Zrt. nyilvános részvénykibocsátást tervez novemberben. Kettős céljuk van: egyrészt a cég dinamikus fejlődését még tovább gyorsítani, hiszen egy tőzsdei forrásbevonásnál a tervezett fejlesztéseket hamarabb tudják megvalósítani, mint organikusan, a maguk által megtermelt pénzből visszaforgatva.

Traktorhúzás és agrár-látlelet

"Búsuló" napraforgók - így sikerült az idei termés

A versengés mellett a mezőgazdaság helyzete, és a magyar vidék jövője is napirenden volt.

Hortobágy, a biztos pont

Medgyesi Gergely Árpád

Hortobágyról az emberek többségének a Kilenclyukú híd, a pásztorok, a puszta kifejezések jutnak eszébe. Ami viszont kevésbé köztudott, hogy Magyarország legnagyobb magyar szürke szarvasmarha állománya legel ezen a területen.

Megváltoztatjuk, ahogy a világ üzletel

Az új kapcsolatok építése üzleti sikerhez vezethet

Debrecenben is már több mint hárommilliárd oka van minden céltudatos vállalkozónak, hogy kipróbálja magát a jutalékok nélküli üzletelés terepén. Nyíregyházán is, országosan pedig további harminc város mintegy negyvenöt közösségében. Több mint nyolcvan ország, mintegy tízezer üzleti csoportjában, egyetlen helyi tagsággal tálcán kap lehetőséget építeni üzleti kapcsolatait valamennyi üzletember.

Stabil gazdaság tartalékkal

A Sensirion telephelye

- Debrecen stabil gazdasági hátérrel rendelkezik – jelentette ki Barcsa Lajos alpolgármester, aki a város gazdasági eredményeiről tartott sajtótájékoztatót szerdán. Hozzátette: a válság – mindenkit érintő - következményei komoly kihívás elé állította az önkormányzatokat. De városunk a beruházások átütemezésével és a kiadások csökkentésével egyensúlyban tartotta a költségvetést.

Zavaros vízszámlázás: hideg vizet ihatnak rá

Gyakran manipuláltak a vízórák - de ki törődik vele?

Egy írás minden érintettjét illik meghallgatni. Ebben az esetben a másik fél irataiban foglaltak egyértelműek, nyilatkozatokkal érnek fel.

Oldalak