Gazdaság

BMW gyár épül Debrecen mellett

Kezdetben ezer embernek ad munkát

A BMW Group tovább bővíti gyártóhálózatát Európában, melynek jegyében új üzemet létesít Magyarországon, Debrecen mellet. Az új beruházás értéke meghaladja majd az 1 milliárd eurót. Az újonan létrejövő üzemben akár évi 150 ezer db jármű gyártására lesz kapacitás és több mint 1000 új munkahelyet teremt majd.

Hét új járatot indít Debrecenből a Wizz Air

A sajtótájékoztató résztvevői  Fotó: Kiss Annamarie

Jelentősen bővíti debreceni bázisát a Wizz Air: hét új célállomásra szállít utasokat a Debreceni Nemzetközi Repülőtérről egy második Airbus bázisgéppel. Papp László, Debrecen polgármestere szerint a stratégiai döntéssel Debrecenbe került a régió légiközlekedési súlypontja.

Autóbuszgyártás Debrecenben

Tizenkét típusa lesz

A kormány célja a helyi- és a helyközi közúti közösségi közlekedés elöregedett járműparkjának megújítása - mondta a gazdasági miniszter az Inter Traction Electrics Kft. által kifejlesztett autóbusz-termékcsalád első típusának bemutatóján és a cég oktatási, fejlesztési központjának és kísérleti üzemének csütörtöki, debreceni átadásán.

Szabálytalanságok a Hortobágyi Halgazdaságnál is

Lehalászás Hortobágyon

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) lezárta a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. és a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. gazdálkodásának 2012-2015 közötti ellenőrzését, a számvevők mindkét társaságnál szabálytalanságokat tárt fel - tájékoztatta az ÁSZ csütörtökön az MTI-t. 

Harmincszorosára növelt munkavállalói szám

NI: Sokaknak a biztos jövőt jelentheti

Az NI Hungary Kft. 2005-ben hét fővel alakult szolgáltató központja - shared services center (ssc) - harmincszorosára növelte munkavállalói létszámát: csak az idei évben már száz munkavállalót vettek fel, így összesen több mint kétszázan dolgoznak ezen a területen - közölte a texasi központú National Instruments (NI) debreceni gyárának ügyvezető igazgatója hétfőn sajtótájékoztatón.

Újabb német nagyvállalat költözik Debrecenbe

Sajtótájékoztató   Fotó: Miskolczi János

A német KRONES AG 15 milliárd forintos befektetéssel új gyárat épít a debreceni Déli Ipari Parkban. Az üzemben összesen 500 új munkahely létesül.

Szupergyors internet épül

Az internet a mindennapi életünk része

A Magyar Telekom korszerű szélessávú vezetékes távközlési hálózatot fejleszt Hajdú-Bihar megye 6 járásában európai uniós támogatás felhasználásával - közölte a cég pénteken az MTI-vel.

Fogyasztóbarát lakáshitelek

Házépítésre is felvehető

A minősített fogyasztóbarát lakáshitel címet elsőként az FHB Kereskedelmi Bank terméke nyerte el, amelynél július elejétől az már igényelhető a hitelintézet fiókjaiban.

Kormánytámogatás Debrecennek

Felújításra szorul

A kormány a Modern Városok Program keretében támogatja a debreceni Csokonai Nemzeti Színház teljes körű felújítását és a nemzetközi iskola felépítését - jelentette be a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője és a város polgármestere pénteken, a helyi Fidesz-irodában tartott közös sajtótájékoztatóján.

Becsapják a magyar vásárlókat

Nem lehet mindig magyar terméket vásárolni

Kettős mérce működik az európai élelmiszerpiacon, és ezt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) most lezárult átfogó hatósági élelmiszer-minőségi vizsgálata is megerősítette, alátámasztva a korábbi vizsgálat eredményét - közölte a földművelésügyi miniszter a napokban Budapesten.

Oldalak