Szórakozás

„Kört körre húzok rá…” (Hiszti)

Juhász Marci, azaz Dzsúdló  Fotó: Kuti Gergő

Mindössze 23 esztendős, de uralja a magyar slágerlistákat. Szombat este Debrecenben lépett fel Dzsúdló, hazánk egyik leghallgatottabb pop-trap előadója, akinek hangzásvilága és stílusa kétségtelenül a legegyedibb.

Életre kelt retrójátékok

Az egykor legnépszerűbb játék

Diszkókorszak, 80-as évek, villogó fények, neonok, nem utolsó sorban játéktermek. Minderre alighanem már csak szüleink emlékezhetnek, Debrecenben azonban a flipper és az örökzöld videójátékok feltámadtak.

Bemutatták a Csokonai Fórumot

Látványos előtér

Ünnepélyes átadása után bemutató körbevezetést tartottak a Csokonai Fórumban. A magyar kultúra és Debrecen színi életének új fellegvárának bejárását a Csokonai Színház színészei vezették.

Megnyílt a debreceni Csokonai Fórum

44 évvel ezelőtt avattak utoljára színházat vidéken   Fotó: Városháza sajtócsoport és MTI (Czeglédi Zsolt)

A Csokonai Fórum – Debrecen legújabb színházi tere – Szabó Magda Für Elise című műve színpadi adaptációjának díszelőadásával nyílt meg augusztus 23-án.

István, a király: minden tekintetben a legnagyobb

Sok ezren énekelték az ismert dallamokat  Fotó: Debreceni Virágkarnevál

Az augusztus 20-i, debreceni programok belvárosi zárásaként a Kossuth téren bemutatták az István, a király című, csaknem negyven esztendős, legendás rockoperát. A Szörényi Levente – Bródy János által alkotott mű egyszerre monumentális, lenyűgöző és aktuális.

Szent Korona a cívisváros főterén

Ünnepélyes zászlófelvonás  Fotó: Debreceni Virágkarnevál

Az év egy – immár – rövidke szakaszában az ország ünnepi központjává, államalapító Szent István királyunk napjának ékkövévé válik Debrecen.

Siófok – egész jól nézünk ki

A kevés csapadék ellenére is élvezetes a Balaton

Tavalyi siófoki helyzetjelentésünkhöz képest eltelt egy év. Sok minden módosult, mind szemmel látható, mind pedig inkább az érzékek számára észrevehető változás történt. Egy valami azonban örök és megunhatatlan: az igazi pezsgő balatoni nyár.

A zeneünnep utolsó napjáról

Az utolsó napon is hatalmas volt a tömeg  Fotó: Campus Fesztivál Official

Befejeződött a Campus Fesztivál zárónapja is, amely legalább olyan pazar felhozatalt vitt a színpadokra, mint az előző napi bulik. Ezúttal sem maradtunk külföldi sztárfellépő nélkül, de volt rock and roll, rap, trap, pop, alternatív, sőt, még szakadó eső és viharos szél is – szó szerint.

Campus 3.: a fáradtság nem pálya

Dzsúdló a színpadon  Fotó: Campus Fesztivál Official

Célegyenesbe érkezett a 2022-es Campus Fesztivál, hiszen túl vagyunk a harmadik napon is. A pénteki sztárparádé újabb tízezres tömegeket vonzott a Nagyerdőre, s nem csupán a zene szerelmesei érezhették jól magukat.

Nincs megállás! Dübörög a Campus!

A csütörtöki sztárvendég Tiesto volt

Alig hagyták el a fesztiválozók a nagyerdei stadion területét a nulladik napon, már kezdetét is vette a fesztivál első (szigorúbban nézve a második) napja.  Mondanom sem kell, ugyanakkora lendülettel vetették bele magukat a fiatalok, mint szerdán, a hangulat egy szemernyit sem csappant meg.

Oldalak