Olvasmány

A betegek kapaszkodója

Sokszor egy kis figyelmesség többet számít, mint a gyógyszer

Augusztustól új szolgálatot végzek, Zalaegerszegen vagyok kórházlelkész. Már 2 éve szerettem volna jönni, de a körülmények csak most tették lehetővé.

Két lét között - elhunyt a Gulág-túlélő

Rizák István a róla szóló könyv bemutatóján

Jobb kezemnél egy könyv: Hat és fél év a Gulágon – Rizák István emlékei, bal kezemnél egy másik könyv, egy nagyméretű: A gulág rabtelepei. Középen a laptopom, rajta a visszavonhatatlan üzenettel, amely vasárnap érkezett: Rizák Pista bácsi ma délelőtt 90 éves korában meghalt.

Hangulatjelentés: maszkot le!

Már csak néhány helyen kötelező maszkot viselni

Lassan másfél éve, hogy életünk részévé vált a szájat és orrot eltakaró textil. A maszk. Az a ruhadarab, amely használata kötelező, ám sokak számára kifejezetten kényelmetlen volt. A július azonban nem csupán az időjárásban hozta el az igazi nyarat, hanem a lakosság felszabadult a viseleti kötöttség alól is.

Államvizsga „koronával”

Képünk illusztráció

Bár az idei év már inkább az oltásokról, ezzel együtt a koronavírussal szembeni győzelmi esélyek nyilvánvaló növekedéséről szól, még mindig számos tevékenységünk szorul a virtuális térbe a járvány elleni védekezés jegyében. Nem volt ez másképp az államvizsgámmal sem.

A világ legjámborabb macskája

Csak akkor jámbor, ha ő akarja

Filmünk, a „Macska a betonban” készítése lassan két éve tart. A forgatást természetesen nem réteshosszúságúra terveztük, de a pandémia alaposan átformálta lehetőségeinket.

Lovas eltáv

Ezúttal is segített az emberen

Nem célom bakatörténetek közreadása. Teszem ezt annak ellenére, hogy a sorkatonai szolgálat tele van jobbnál jobb históriákkal. Fiatalság, bolondság – tartja a közhiedelem, s mi ifjú bevonultatottak képesek voltunk akár a legvadabb helyzetekbe is kerülni.

Istenem, adj egy repülőgépet…

Felszállásra várva... Fotó: debrecen.hu

Már-már megszoktuk a látványt, hogy Debrecen repülőterén csupán sorakoznak a vasmadarak. Nem szárnyalnak, csupán pihennek a rózsaszín-csíkos gépek. Néhány napja azonban újra az összetéveszthetetlen búgás robbant be az alföldi csendbe. Szinte új élményként.

Két deci bátorság

Azok az igéző szemek

A kocsma, amúgy Zsazsa bisztró, hangos. Nincs benne semmi különös. Népi megfigyelés szerint, minél többet iszik valaki, annál harsányabb.

Süttetem a hasam

Képünk csak (kellemes) illusztráció

Egy szellemi terméket is el kell tudni adni, így a mellékelt kép nem rólam készült. A hölgy sokkal előnyösebb idomokkal rendelkezik. Hívóképként a szerző bízik az olvasók számának növekedésében.

Tudunk még beszélni, anyu?

Feltétel nélküli szeretet

Már megint itt az anyák napja. És úgy érzem, írnom kell valamit. De nem azért, hogy az olvasókat szórakoztassam, hogy könnyeket csaljak szemükbe, vagy azt gondolják, de szentimentális és közhelyes ez a fickó, vagy esetleg az egekbe magasztaljanak. Igazából most egyáltalán nem érdekel, mit gondolnak.

Oldalak