Kultúra

A tehetetlenség ereje

Mindennapos látvány - nem épp szívderítő

Debrecen belvárosában egyre erősödő tendenciát mutat a hajléktalanság, ez pedig már „kézzel fogható” konfliktusokat is szolgáltat a belváros ártatlan népére nézve. Az illetékesek tehetetlenek. Igaz történet alapján!

Évtizedek visszatérői – infotainment

Bíró Ada és Kudlik Júlia  Fotó: sassy.hu

Visszatérők a képernyőn – kultikus televíziós műsorok visszatérésének, ezzel együtt új típusú tömegmédia-történelemnek vagyunk szemtanúi. Ezek a nagy visszatérések pedig alapjaiban változtatják meg a televíziózás hazai történelmét, hiszen jelentős változások vagy épp a Mesterséges Intelligencia megjelenése is nagyban befolyásolják e műsorokat. Visszatért a Delta, visszatér Győzike.

Szakemberképzés a médiába – határon túliakat is várunk

Határon túlról is várunk jelentkezőket

Gyakorlatorientált, 120 órás (fél éves) online, élő, interaktív képzésünkön kiváló szakemberektől tanulhatják a szakma iránt érdeklődők az újságírást és a médiafotózást. A képzés indítása: 2024. szeptember 7.

Irodalominvázió Debrecenben is

Tizennyolc pavilon várja az érdeklődőket  Fotó: Mickolczi János

A Méliusz Juhász Péter Könyvtár gondozásában elrajtolt a 95. Ünnepi Könyvhét – amelyet június 12. és 16. között rendeznek - a cívisvárosban kísérőrendezvényképp pedig immár 23. alkalommal tartják meg a Gyermekkönyvnapokat. Ezúttal 18 faház és megannyi irodalmi-kulturális rendezvény várja az érdeklődőket a Csapó utcán.

Kihagyhatatlan Ziccer a Tortugától

Hajrá magyarok - szurkol a Tortuga is

Be kell rúgni, ha ott van a ziccer… - szól a Tortuga együttes frissen megjelent számának refrénje. A dal valóságos focihangulatot idéz, amely egyszerre ötvözi a futballtársadalom összetartozásának érzését, valamint az egyedülállóan magyaros jellegű megyei futball-kocsmaatmoszférát.

Egyre keresettebbek a használt könyvek

Fekete István, Jókai Mór és Szerb Antal is keresett

Hamarosan itt a hagyományos könyvünnep, a Debrecenben plusz egy nappal kibővült Ünnepi Könyvhét. Olvasási szokásokról, könyvkereskedelmi szolgáltatásokról is beszélgettünk Asztalán Péterrel, a Bihar Antikvárium (Debrecen Piac utca 26/b, a régi antikvárium 1974 óta) és a Crystal Antikvárium és Aukciósház tulajdonosával és vezetőjével.

Bővülő egyetem – fejlődésben a jövő

A Gyógyszerésztudományi Kar  Fotó: Debreceni Egyetem

A Debreceni Egyetemen megkérdőjelezhetetlen a folyamatos fejlődés, nem csupán oktatás-kutatás révén, hanem infrastrukturális téren is. Erről egy nemrégiben tett „campusbejelentés”, valamint nemzetközi iparágat is jelentősen meghatározó beruházás eredményének átadása is bizonyságot tesz.

Útravaló az Útravalótól

Együtt a csapat

Az Isten országától Debrecenig – a 2022 nyarán alakult Útravaló Zenekar élete mérföldkőhöz érkezett a hagyományteremtő koncertsorozat, a HAMOK első állomásával. Ennek apropóján érkezünk a cívisvárosi keresztény rockegyüttes rövid bemutatójával.

Útravaló a Méliuszban

Koncert a könyvtárban

Rendhagyó esemény otthona volt május 18-án szombat délután a Méliusz Juhász Péter második emeleti rendezvénytere. A könyvtárat az Útravaló Zenekar töltötte be egyedülálló zenei stílusával, valamint az Úr nevének hirdetésével.

Debreceni díjeső a Sajtófesztiválon

Barna Marci, az Egyetemi Élet munkatársa és Ölveti László főszerkesztő

Immár 31. alkalommal rendezték meg az Országos Ifjúsági Sajtófesztivált, amelynek keretein belül május 24-én Budapesten átadták a DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázat elismerő okleveleit és a helyezésekkel járó díjakat is. Nyugodtan mondhatjuk, Debrecen tarolt az eredményhirdetésen.

Oldalak