Látvány

A filctollas harcos - Kostyál Viktor karikaturista

Kostyál Viktor - bemutató a Debreceni Egyetemen

Kostyal Viktor egyik fő alkotói területe a különböző eseményeken készült karikatúrák, portrék készítése. Sokaknak szerzett már kellemes meglepetést munkáival a felvidékről származó, debreceni grafikus.

Mindent egy lapra – cím kötelez

Jelenet a filmből: Juan Hernangómez és Adam Sandler

Kobe hajnal 4-kor kelt, hogy eddzen edzés előtt… - mondja Stanley Sugerman felfedezettjének, Bo Cruznak, az ifjú kosarasnak motivációképp a Netflix új, júniusban megjelent sportfilmjében. Ez az alkotás első olvasatra nem ígér sokat, mégis többet ad, mint el tudnánk képzelni.

Macska a betonban: magyarosan abszurd

Jelenet a filmből - ismerős esemény a múltból

Végre a nagyközönség is láthatta, mi történik Nagybegyesen. Az Apolló moziban április 14-én bemutatták a szinte minden ízében debreceni kötődésű áldokumentumfilmet, a Macska a betonban című, Dalnoky Ferenc-rendezte alkotást.

Jogcsaták egy készülő film körül

A film április 14-től az Apolló moziban

Április 14-én filmpremier az Apolló moziban. A Macska a betonban c. honi alkotást mutatják be az alkotók. Rendező Dalnoky Ferenc.

Emlékmű egy tehénnek

Bimbó emlékhelye

A világon nagyon kevés hely akad, ahol szarvasmarhának szenteltek emlékművet. Nos, egy filmhős kérődző mégis kapott. Március 26-án Nagyhegyesen, a Kossuth utca végén avatták Bimbó tehén emlékkövét.

A némaságra ítélt nők – az Örök tél című film

Jelenet a filmből

Az elhallgatott múltat dolgozza fel, amiről mesélni sem lehetett. Először láthatjuk nagy játékfilmként a második világháború végén Magyarországot megszálló szovjetekről, málenkij robotra kényszerítő, GUPVI lágerekbe elhurcolt több százezer sváb származású és hazatérésük után némaságra ítélt magyar nőkről szóló történetet.

Kapocs film és néző között – interjú Fejér Tamással

Fejér Tamás

A Médiacentrum Debrecen online szavazásán a szavazók Fejér Tamást, az Apolló mozi vezetőjét választották Az év kulturális szereplőjévé. A fiatal szakember számára az elismerés megerősítést és lendületet is jelent egyben.

A sokat látott Vay-kastély

Sok tulajdonosa volt, sokféle tevékenységgel

Hazánk építészettörténeti emlékei kutatásának újabb keletű, amatőr kezdeményezése az urbex. Az angol urban exploration, azaz városi felderítés kifejezés rövidítése. Célja az elhagyatott építmények felkeresése, felfedezése, dokumentálása.

Post Mortem: kísérteties történelem

Klem Viktor és Hais Fruzsina

A járványhelyzet miatt többhónapos csúszással, de végre mozikba került az esztendő egyik nagy várományos alkotása, a Bergendy Péter rendezte Post Mortem. A misztikus, szupernaturális thriller számos kellemetlen történelmi kérdést feszeget, de természetfeletti cselekményével legalább annyit ébreszt is a nézőben.

A mozi „röviden”

Énekes András Előd és Pollák Veronika különdíjat ad át  Fotó: DESZínház

Immár nyolcadik alkalommal rendezték meg Debrecenben a Malter Filmfesztivált, a rövidfilmek ünnepét. Az október 15-16-án zajlott filmmustra díjátadóját szombat este ezúttal az I. MUST Ifjúsági és Egyetemi Összművészeti Találkozó keretein belül tartották.

Oldalak