Advent a cívisvárosban

Megszokott hangulatban  Fotó: Debreceni Advent

Kigyúltak a várakozás fényei, s ég az első adventi gyertya. A cívisvárosban elkezdődött az ország egyik legnagyobb, leghangulatosabb, legmeghittebb adventi forgataga a város főterén, valamint a Piac utcán és a Dósa nádor téren.

November 25-én szombaton este számos más kulturális eseményen túl a városközpont is embertömeggel telt meg. Emberekkel, helyiekkel, látogatókkal, akik együtt kívánták megcsodálni Debrecennel a várakozás fényeinek felragyogását, hiszen elkezdődött a Debreceni Advent. Áll a Nagytemplom előtt a város karácsonyfája, hamarosan siklanak a korcsolyák a műjégpályán. A Piac utcán, a Csapó utca elején, valamint a Dósa nádor téren pedig megannyi árus fabódéja és portékája várja az érdeklődőket, hogy ott vásárolják meg a karácsonyi ajándéknak szánt, legtöbb esetben kézműves termékeket a ruhadaraboktól a játékokon át egészen az ízletes gasztronómiai különlegességekig. Koncerttel, táncművészeti és látványművészeti bemutatókkal adták át a cívis polgárságnak az egyedülállóan színes adventi hangulatot. A város több pontján is található egyébként részlete a Debreceni Adventnek, hiszen többek között a Debreceni Egyetem előtti tér karácsonyfája is áll már.

Noha a kirakodóvásár számos ajándékötlettel kecsegtet, a zimankós hidegben egy kis felmelegedésre is adott a lehetőség a téren. Kürtőskalács, sült gesztenye, sült kolbász, no meg persze az elmaradhatatlan fűszeres forralt bor is fogyasztható Debrecen fénylő központjában. Mindezen túl pedig már ég a várakozás első adventi gyertyalángja. Az idei egy kissé érdekes helyzet, hiszen Szenteste, Krisztus születésének ünnepe ugyanis épp vasárnapra esik majd, így az első adventi vasárnaptól számítva egészen pontosan négy hetet kell majd várni, hogy a világ a Megváltó születését ünnepelje.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.