Adó

Szja bevallási határidő – ne hagyjuk az utolsó napra!

Ne hagyjuk az utolsó napra!

Közeleg a legfontosabb, végső adóbevallási, - fizetési határidő, 2015-ben is május 20. Eddig kell benyújtani az szja 1+1 százalékáról (civil szervezetek és egyházak számára) rendelkező nyilatkozatokat is.

Változások a társasági adózásban

 Budapest, 2014. december 31., szerda (MTI) - Jelentősen változik a társaságok adózása jövőre, többek között szigorodnak az elhatárolt veszteség felhasználásának szabályai és társaságiadó-alap kedvezményt lehet igénybe venni a felsőoktatási intézmények támogatása esetén is.

 

Változások a magánszemélyek adózásában

Budapest,(MTI) - Januártól változik a magánszemélyek adózása, így módosul a személyi jövedelemadó (szja), a társadalombiztosítási járulék és az egészségügyi hozzájárulás (eho) szabályozása.

 

Augusztus 15-étől reklámadót kell fizetni

Budapest, 2014. augusztus 14., csütörtök (MTI) - Augusztus 15-étől reklámadót kell fizetni a reklámokból származó árbevétel, valamint a saját célú reklámok költsége után a médiavállalkozásoknak, a kiadóknak, a szabadtéri reklámhordozók használóinak, az internetes reklámok közlőinek.

Miből mennyit hozhatunk országunkba?

Budapest, 2014. június 25., szerda (MTI) - A vámszabályok betartására hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), mert sok utas nincs tisztában azzal, hogy miből mennyit lehet behozni az országba az unióból vagy harmadik országból.

Vigyázzunk a határidőre!

Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Adóügyi Osztálya felhívja a vállalkozók figyelmét arra, hogy a helyi iparűzési adóbevallások benyújtási határideje – tekintettel arra, hogy május 31-e szombatra esik – június 2.

Már csak bő két nap maradt az szja-bevallások elkészítésére

Budapest, 2014. május 18., vasárnap (MTI) - Már csak bő két napjuk maradt az adózóknak arra, hogy a május 20-i határidőig elkészítsék személyijövedelemadó-bevallásukat, ezt sokan a tavalyi évhez hasonlóan az utolsó pillanatokra hagyták.

 

Deloitte: az év végéig kérhető állásfoglalás a határon átnyúló ügyletek áfakezeléséről

Budapest, 2014. március 16., vasárnap (MTI) - Meghosszabbított határidővel, 2014 végéig lehet teszt jelleggel kérni a határon átnyúló ügyletek áfakezelésére vonatkozó állásfoglalást; az új jogintézmény segítséget nyújthat a vállalkozásoknak, amikor a határon átnyúló tranzakciók áfakezelése bizonytalan vagy kérdéseket vet fel - hívja fel a figyelmet a Deloitte.

 

Adó 1+1 százalék

Adóbevalláskor ne feledkezzünk meg egy százalékaink felajánlásáról! Csak egy mozdulat! Az alapítványok, egyesületek, civil szervezetek fáradhatatlanul dolgoznak nehéz sorsú családok, különböző betegségben szenvedők esélyeinek javításán, és még sorolhatnánk a rászorulók listáját, akik számára kimondhatatlan segítséget nyújthat bevallott jövedelmünk kis részének felajánlása is! Adományainkat sokoldalúan használják fel.

Pénztárgépek - van új megoldás

 Budapest, 2014. január 27., hétfő (MTI) - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) online pénztárgép rendelési felületén (eBEV) január 24-én felszabadította a két visszavont forgalmazási engedélyű pénztárgépre leadott megrendeléshez felhasznált üzembe helyezési kódokat - jelentette be hétfőn az adóhatóság.

Oldalak