Sport

33 – csodát tett, csoda lett

Kovács Anna - hamar megszerették a debreceniek  Fotó: DVSC Kézilabda

Nem is tűnik annyinak, sőt…pedig már eltelt csaknem négy teljes esztendő azóta, hogy Debrecenbe igazolt, és a Kohász vörös meze után a Vasutas piros-fehér címerét öltötte magára Kovács Anna. Anna, az a jobbátlövő, aki előző klubjának is olyan szemérmetlenül vágott győztes gólt az utolsó pillanatban, hogy gyakorlatilag egy egész város ünnepelte. Most pedig utolsó meccsére készül…

DVSC Schaeffler U22, avagy a debreceni aranylányok

"Aranyos" öröm  Fotó: DVSC Kézilabda Akadémia

Néhány nap múlva befejeződnek a magyar kézilabdabajnokságok. Nem csupán az élvonalban, hanem az alsóbb osztályokban is bajnokot hirdetnek. Az NBII női Észak-keleti csoportjában már egészen biztos, hogy a DVSC Schaeffler U22-es alakulata lesz az aranyérmes befutó.

Ria-ria Hungária!

Dzsudzsák Balázsék a döntetlen után  Fotó: DVSC

A DVSC labdarúgó csapata utolsó hazai mérkőzését is megvívta az NBI-ben. Már biztos, hogy a Vasutas bennmarad az élvonalban, a tabella felső régiója azonban mégis érdekes. Nem csupán azért, mert a Loki az utolsó meccsén épp az egyik légiósokkal teletűzdelt gárda ellen szerzett pontot.

Itthon nyert a bronzcsapat

Szabó Nina és Mariana Costa  Fotó: DVSC Kézilabda

A már biztos bronzérmes DVSC Schaeffler hazai pályán verte 32-26-ra a Siófok gárdáját péntek este. A diadalhoz szükséges volt egy első félidei ébredés, majd egy parádés második félidő. Ez a megmérettetés volt a Loki utolsó előtti hazai meccse.

Loki: egy nagy vesztes, egy nagy nyertes

Mi volt ez, fiúk? - kérdezték a szurkolók  Fotó: DVSC

A DVSC labdarúgói és kézilabdázói, illetve korosztályos, pontosabban NBII-es kézisei is pályára álltak hétvégén. A klub két felnőttcsapata fehérvári érdekeltségű csatákat vívott. A lányoknál érmet ért a győzelem, a focisták kínos vereséget szenvedtek, a DVSC Schaeffler U22-esei pedig bajnokok lettek.

Ragyogó bronzérem

A biztos bronz győztesei  Fotó: DSVC Kézilabda

Bronzérmes a DVSC Schaeffler. Aligha kell magyarázni, hiszen magáért beszél ez a kijelentés, amely azt jelenti, hogy hosszú esztendők után a Vasutas kézilabdázó hölgyei újra felállhatnak a dobogóra.

A tehetség utat tör magának

Márton Dávid a sporton keresztül ér el sikereket  Fotó: Tombor Tünde

Régóta foglalkoznak vele, hogy mi lehet a titka az értelmi fogyatékos emberek kitartó versenyszellemének, egyedi látásmódjának. A válasz viszonylag egyszerű: a tehetség átüt az emberi értelmen, ott bujkál mindenkiben, aki kellő elhatározással és kitartással rendelkezik.

„Kétfrontos” Loki-siker

Ünnepelhettek a fiúk is  Fotó: DVSC

A DVSC-Schaeffler kézilabdázói és a Vasutas focistái is fontos győzelmet arattak a héten. A kézisek szerdán Dunaújvárosból tértek haza két bajnoki ponttal, míg Dzsudzsák Balázsék péntek este tartották a Nagyerdőn a három pontot.

Az esélyt megkaptuk, a pontokat nem

Polyák László és Jaka Klobucar párharca  Fotó: MKOSZ

Hazai veresége után idegenbeli vesztes meccsel folytatta középszakaszbeli küzdelmeit a DEAC-Tungsram férfi kosálabdacsapata. Március végén hosszabbítás után győzött a Kecskemét az Oláh Gábor utcán, ezúttal hazai pályán négy negyed is elég volt Wittmann Krisztiánéknak a győzelemhez.

Nagypályás labdarúgástól a futsalon át a játékvezetésig

Darányi Antal, azaz Daresz

A Debrecenhez ezer szállal kötődő, jelenleg 59 esztendős Darányi Antalról nem túlzás állítani, hogy a labdarúgás minden színterét bejárta. A Daresz becenéven ismert egykori futballista a Debreceni Sportiskolánál nevelkedett, majd a DMVSC junior-csapatának színeiben is megcsillogtatta tudását.

Oldalak