Sport

Oda a nemzetközi veretlenség

Vámosi Panna első góljait lőtte nemzetközi porondon  Fotó: dvsckezilabda.hu

Zsinórban hét győztesen megvívott EHF-meccs után kapitulált a DVSC-SCHAEFFLER a Hódosban, miután a német Thüringer HC minden tekintetben jobb és koncentráltabb játékának köszönhetően simán nyerte a csoportrangadót, s ezzel nagy lépést tett a továbbjutás kivívása felé.

A Loki alulmaradt a heves ütközetben

Borgyos Panna akciója  Fotó: DVSC kézilabda

A hajdú-bihariakhoz hasonlóan szintén EHF Kupa résztvevő csapatot fogadott szerda este a DVSC Schaeffler női kézilabdacsapata. A sztárlégiósokat felsorakoztató Siófokkal szemben a Debrecen együttesében mindössze egy külföldi játékos kapott helyet, annál több saját nevelésű fiatalt nevezett azonban Köstner Vilmos a meccsre. A rangadót 30-39 arányban a vendégek nyerték.

Amikor megremegnek a Hódos falai…

Győzelmi öröm  Fotó: Derencsényi István

Második diadalát aratta a DVSC Schaeffler női kézicsapata az EHF Kupa csoportkörének második fordulójában. A csordultig megtelt Hódosba a cseh Banik Most látogatott szombat délután. Borgyos Panna megállíthatatlan volt, Karnik Szabina brillírozott és a második félidőben a Lokomotív átrobogott ellenfelén.

Döntetlen „felkészülés” a cseh ellenfélre

Kovács Anna támadása  Fotó: Derencsényi István

Kisvárdán vendégszerepeltek a DVSC Schaeffler kézis lányai a szerda esti, hétközi fordulón. Végig kiélezett meccs zajlott a pályán, de az utolsó pillanatokban már nem a Lokinak dolgozott az idő, a hazaiak azonban nem tudtak élni a meccslabdával. Végül 28-28-as döntetlen született.

Átvágta a debreceni újságírókat a foci edző

Boér Gábor - ezúttal nincs magyarázat  Fotó: BMSExtra.hu

Szerdán délelőttre hívta a sajtó képviselőit találkozóra a DEAC labdarúgó szakosztályának vezetése. Újságírói körökben pillanatok alatt elterjedt, az összejövetel célja: bemutatják a bajnoki címre pályázó focisták új trénerét.

Rendíthetetlen hit - bravúros győzelem Törökországban

Taktikai megbeszélés  Fotó: Derencsényi István

Bár papíron esélyesként lépett pályára a török Kastamonu otthonában a DVSC-SCHAEFFLER, végül alaposan meg kellett izzadnia a pontokért az EHF-Kupa csoportkörének első fordulójában. Köstner Vilmos együttese úgy nyerte meg a meccset, hogy mindösszesen kétszer vezetett a hatvan perc során.

Moody kupába zsákolta a DEAC-ot

Moody a levegőben  Fotó: Derencsényi István

Kiharcolta a Magyar Kupa részvételt a Debreceni Egyetem férfi kosárcsapata. A szombati parázs hangulatú mérkőzésen a Zalaegerszeg együttesén diadalmaskodott Kovács Adrián legénysége. Az első negyedben szinte teljesen összetörték a Zalakerámiát, de a vendégeknek sikerült felzárkózni. A Borisov vezette DEAC azonban kitartott és 98-92 arányú győzelmükkel bekosarazták magukat a Főnix Csarnokban rendezendő kupadöntőre.

Egy álommal szegényebben

Egy sikeres akció - sajnos kevés volt  Fotó: mksz.hu

A Montenegrótól elszenvedett szűk vereség után Szenegált simán verte a magyar női kézilabda-válogatott, hogy aztán hétgólos előnyről vérezzen el Románia ellen a sorsdöntő utolsó csoportmeccsen. Ezzel eldőlt, hogy nem jut a világbajnokság középdöntőjébe, a jövő évi olimpiára pedig nagyon vékony, elméleti esélye maradt az együttesnek.

DEAC – Falco: a nagy hal megette az ügyetlen kisebbet

Kavarodás a földön - a szurkolók másképp látták ezt az esetet, mint a játékvezetők  Fotó: DEAC kosárlabda

A Debreceni egyetem férfi kosarasai a 22 mérkőzés óta veretlen címvédő Falco KC együttesét látták vendégül szombat este. Kovács Adrián legénységének szinte semmi sem sikerült a meccs elején. A nagy lendülettel, szervezettebben végigjátszott második félidő ellenére is a vasi gárda győzött 73-88 arányban.

Nehézkesen induló világbajnokság

A reményteli magyar csapat  Fotó: mksz.hu

Megkezdte szereplését a magyar női kézilabda-válogatott a kumamotói világbajnokságon. Kim Rasmussen együttese előbb Kazahsztánnal, majd Spanyolországgal mérte össze erejét. Az összkép finoman szólva is vegyes, ugyanakkor a torna java még ezután következik.

Oldalak