Sport

Új parti: Szima távozik

Papp László polgármester a sajtótájékoztatón

A DVSC labdarúgócsapata szombaton kiesett a labdarúgó élvonalból. A Paks elleni döntetlen következményeit nehezen viselték a szurkolók. A pályára rohantak, majd a klubtulaj távozását is követelték. Az önkormányzat hamar határozott, tárgyaltak és július első napjára meg is született a változásról szóló döntés.

Kései ébredés – búcsú az élvonaltól

Vége  Fotó: Derencsényi István

Hiába az őrült hajrá, Paks elleni döntetlenjével a DVSC labdarúgócsapata 27 év után búcsút inthet az élvonalbeli küzdelmeknek.

Négy gól, három pont, vasakarat – él a remény

Benedek Tiborra is emlékeztek  Fotó: Derencsényi István

Megszerezte kényszerszünet utáni első győzelmét a DVSC labdarúgócsapata. Kondás Elemér tanítványai valósággal átgázoltak a Diósgyőrön a Nagyerdei Stadionban, életben tartva ezzel a Loki bennmaradási esélyét.

Búcsú a pólólegendától – Benedek Tiborra emlékezünk

Legendává vált

Újabb ikonikus alakját veszítette el a magyar vízilabdasport. A játékosként minden létező egyéni- és csapatszintű elismerést begyűjtő, szövetségi kapitányként világbajnoki címig jutó Benedek Tibor 47 évet élt.

Vereség a „lila ködben”

A szurkolók mindent megtettek  Fotó: DVSC

A DVSC játékosai és szurkolói rögtönzött találkozót tartottak a Kaposvár elleni lebőgés után. Kölcsönösen megígérték egymásnak, hogy mindent megtesznek a bennmaradás reményében. Aztán eljött az a bizonyos Újpest elleni (kiesési) rangdó. És a lehetett bizonyítani…

DVSC: Pályán a tizenkettedik játékos

Lelkes szurkolók  Fotó: Halmai Balázs (DVSC)

Bő egy hete újraindult az OTP Bank Liga. A mintegy hetven napos, covid-járvány miatti kihagyást követően léptek újra pályára a játékosok. A Loki a bajnokság legelejéről elhalasztott Ferencváros elleni derbit követően vasárnap a Honvéd vendégeként lépett pályára a 26. fordulóban. A fővárosiak 3-1 arányban győztek, de ez a találkozó mégis különlegesre sikerült.

Nem ijed meg a kihívásoktól – interjú Vámosi Pannával

Vámosi Panna betörése  Fotó: dvsckezilabda.hu

A DVSC-SCHAEFFLER ifjú kiválósága, Vámosi Panna több tekintetben is vízválasztó idényt tudhat maga mögött. Hajdúnánáson és az utánpótlásmeccseken ontotta a gólokat, de a debreceni nagycsapat találkozóin is egyre többször jutott szóhoz. Május elején alá is írta első profi szerződését, majd következhetett az érettégi. A céltudatos tehetség a vizsgákról, a csonka szezonról és a jövő évi békéscsabai kölcsönszereplésről is beszélt magazinunknak.

Tizenöt éve ért csúcsra a debreceni labdarúgás

A győzelmi kupával Dombi Tibor és Sándor Tamás  Fotó: DVSC

Ami évtizedekig csak naiv álomnak tűnt, tizenöt esztendővel ezelőtt valóssággá érett: a DVSC labdarúgócsapata megszerezte első bajnoki címét. A nagyszerű pillanatok felidézésében a gárda akkori kitűnő védője, Éger László volt segítségünkre.

25 éve ült először európai trónra a DVSC

Néhányan a győztes csapatból  Fotó: dvsckezilabda.hu

A DVSC női kézicsapatának európai kupamenetelését a kilencvenes évek derekáig elveszített finálék szegélyezték. Mígnem ötödik nekifutásra, 1995. május 7-én Köstner Vilmos együttese elhódította az EHF-kupát.

Gőzerővel a sikeres folytatásért – interjú Ábrók Zsolttal

Ábrók Zsolt, mögötte Papp László polgármester - a vezérkar is jobban szeret a szurkolók között lenni  Fotó: dvsckezilabda.hu

Kitűnő szezont futott idén a DVSC-SCHAEFFLER kézilabdacsapata. A klub ügyvezetője, Ábrók Zsolt joggal lehet elégedett, hiszen az elért eredményeken túl rengeteg tapasztalattal, tanulsággal szolgáltak az elmúlt hónapok. Zsolt az átfogó értékelésen túl a közelebbi és távolabbi jövőről, valamint a legfrisseb aktualitásokról is beszélt magazinunknak.

Oldalak