Sport

DEAC kosárlabda: akarat, szív = győzelem

Óriási közdelemmel, lelkesedéssel megmutatta a DEAC, mire képes  Fotó: MKOSZ

A papírforma szerint csekély esélye volt a győzelemre a DEAC férfi kosárlabda-csapatának az Arconic-Alba Fehérvár ellen pénteken este, mégis, a negyedik negyedben majd az öt perces hosszabbításban ritkán látott koncentrációval legyőzték a bajnokságra törő sikeregyüttest az Oláh Gábor utcai Sporcsarnokban.

Szenegál megvan, jön a neheze

Magabiztos győzelem  Fotó: Eurosport

A magyar kézis lányok Szenegál ellen kezdték meg világbajnoki középdöntős szereplésüket. Bár a magabiztos kezdés után a szenegáliak igyekeztek zárkózni, kihasználni a védelmünk lazulását, végül tízzel nyertek Győri-Lukács Viktóriáék.

Messzebb a cél, de még látni

A montenegrói vereség után  Fotó: MTI (Ilyés Tibor)

A magyar női kézilabda válogatott az északi világbajnokságon két magabiztos nyitánygyőzelemmel kezdett. A harmadik meccsen, Montenegró ellen azonban a szép tervek összedőltek, hiszen a mieink csúnyán elrontották a második félidőt. Így az olimpiai részvételt jelentő pozíció is távolabb került a vártnál.

Ijesztő második félidő, fájdalmas vereség

Elbuktak a magyar kézis lányok a második félidőben  Fotó: Ilyés Tibor (MTI)

A helsingborgi csoport derbijén lépett pályára hétfő este a magyar női kézilabda-válogatott Montenegró ellen. A Paraguay és a Kamerun elleni találkozó után ezúttal igen nehéz csata várt a világbajnokságon szereplő magyar lányokra, még ha ők voltak is az esélyesebbek.

Magabiztos nyitány a vébén

Eddig nem volt komoly ellenfele a magyar lányoknak  Fotó: Magyar Kézilabda Szövetség

A magyar női kézilabda válogatott Golovin Vlagyimir irányításával elkezdte világbajnoki szereplését. A dán-norvég-svéd közös rendezésű tornán a magyarok két könnyed diadallal indítottak a B-csoportban Paraguay, majd Kamerun ellen.

A legvégén dőlt el a vereség

Buljevic többször eredményesen védekezett  Fotó: MKOSZ

A Falco elleni papírforma-vereséget követően újabb nehéz idegenbeli csata várt a DEAC kosaras legényeire. A Mandics-csapat ezúttal Zalaegerszegre látogatott. Kiélezett, fordulatos csatában aztán a meccs legvégén maradt alul a vendégalakulat.

Egy ponttal Kisvárdáról

Dzsudzsák Balázsék nem tudtak gólt rúgni  Fotó: DVSC

Szombat este Kisvárdán volt jelenése a Vasutas focistáinak. A keleti derbin Szrdjan Blagojevics legénysége győzelmi szériáját gyarapítandó lépett pályára a zalaegerszegi diadal után. A csapatok végül nem bírtak egymással, így pontosztozkodással egy bajnoki ponttal térhetett haza a Loki.

Mi a helyzet a Lokinál?

Három debreceni a válogatottban

A Vasutas női kézilabdázói hamarosan bajnoki és nemzetközi pihenőre vonulnak, hiszen a világbajnokság miatt szünet következik a hazai élvonalban, valamint az európai kupaporondon. Mindez pedig jelentősen érinti majd a DVSC Schaefflert.

A rutin győzött Szombathelyen

Látványosabban és eredményesebben játszottak a szombathelyiek  Fotó: MKOSZ

A DEAC férfi kosárlabda csapata a címvédő Falco otthonában szerette volna folytatni győztes bajnoki sorozatát. A sárga-feketék sztárhada azonban nem adott esélyt a sokat hibázó egyetemi alakulatnak szombat este. A rutin magabiztosan győzött hazai oldalon.

Iskolafoci a focinapon

Dzsudzsák Balázs gólöröme  Fotó: DVSC

A Vasutas a Magyar Labdarúgás Napján indult pályára a Dunántúlon. Az újdonsült edző, Márton Gábor által irányított ZTE volt az ellenfél a dobogóért harcoló piros-fehérek számára.

Oldalak