Vélemény

Ez a vasárnap

A legszebb ünnep

Most valami rövid, magvas véleményt kellene írni arról, hogy az állam a legutóbbi intézkedései közül melyikkel és mennyire segíti az anyákat, hogy a társadalom időnként felsejlő gesztusai között találhatunk-e olyat, amiből kicsit megkönnyebbülhet az anyai szív.

Egylapos naptár, avagy gondolatok nyárra

Reméljük, hamarosan benépesülnek a közösségi terek!

A napokban gondolkoztam el rajta, hogy micsoda különös érzés kerülget már hosszú ideje. Valahogy képtelen vagyok elviselni ezt az „áprilisi hangulatot”. Pedig sajnos úgy tűnt, sosem ér véget. Rápillantottam a naptárra és fellélegeztem. Az egységes létformává folyt, elveszett idő éledezik és közeleg a nyár, itt van május elseje.

Egyeseknek bánat – másoknak öröm?

Barátságok, szerelmek szövődhetnek

A járvány magyarországi megjelenése és terjedése után sejteni lehetett, olyan nyár vár ránk, amely egészen más lesz, mint az eddigiek. A napokban ugyan bejelentették, hogy a fővárosi gócpont kivételével enyhülnek a korlátozások, de augusztus 15-ig nem tarthatják meg a nagyobb, ötszáz fő feletti rendezvényeket. Elmarad a július végére időzített Campus Fesztivál is.

A szájmaszkok öröme

Az ajándék

A kis közösségi ház, ahol főállásban dolgozom, már több mint egy hónapja zárva. A félbemaradt kiállítás képei lehangolóan lógnak a falon, az utolsó előadás székei még a nagyteremben ülnek meredten, és állott a levegő, hiába tárom ki az ablakokat kétnaponta.

A szép szó nem használ

Mintha semmi nem történt volna...

Úgy tűnik, a napokban kezd kibontakozni a koronavírus-járvány a közvetlen és közvetett hatásaival.

Gara - Soha nem felejtjük!

Emléktábla-avatás  Fotó: dvsc.hu

Ma lenne 68 éves a DVSC labdarúgócsapatának egykori játékosa és legendás szakvezetője, Garamvölgyi Lajos.

Filmből valóság? – vizsga előtt a döntéshozók is

Ki, mikor, hogyan dönt róluk?

Hazánkban és világszerte fokozódik a bizonytalanság a koronavírus miatt, az idő azonban sok esetben sürget. A végzős diákok például arra a kérdésre várják a mielőbbi választ, hogy mi lesz az eredetileg májusi-júniusi időszakra tervezett érettségi vizsgák sorsa. Végül nem kizárt, hogy a magyar rendszerváltás jól ismert kultuszfilmjének egyik jellegzetes mozzanata elevenedik meg.

Április négyről szólt az ének

Budapest Felvonulás tér 1974. április 4.

„Felszabadítónk hősi nevét…”- hangzik az egykor gyakran énekelt úttörődal refrénjének zárósora. A vörös nyakkendős ifjak büszkén zengték világgá, hogy 1945-ben ezen a napon a szovjet hadsereg felszabadította Magyarországot a német megszállás alól. A szerzeményből  azonban véletlenül kimaradt, hogy az igazi megszállás csak ezután következett.

Amiről a lelátó valójában szól

Tiszteletet érdemelnek  Fotó: Ultras Debrecen

Annak idején a középiskolában egy tanárom azt mondta, a futballpályák lelátói, meg úgy nagy egészében a szurkolói mozgalmak társadalmilag károsak. Csak remélni tudom, hogy ez a tanárom most hitetlenkedve dörzsöli a szemét, látva azt, hogy járvány idején Magyarország és a világ keménymagjai egymást múlják felül, s önzetlenül segítenek, lehetőségeikhez mérten.

Olimpia 2021-ben: fény az alagút végén?

Japánnak 670 milliárd jenbe (kb. 2000 milliárd forint) kerül a halasztás

Az egészségügyi világhelyzet rohamosan és egyelőre fékezhetetlennek tűnő romlása sok más versennyel, sporteseménnyel egyetemben a tokiói olimpiát is elérte, s maga alá gyűrte. Így kedden hivatalossá vált, hogy egy év csúszással, jövő nyáron rendezik meg a játékokat Japánban.

Jöjj vissza vándor!

Az Ultras Debrecen szurkolói csoport köszönete a Klinikák bejáratánál

A korona „háza táján” egyelőre úgy tűnik, most kezdődik a java. Egymással szoros kapcsolatban álló és radikálisan különböző nézetek egyaránt napvilágot láttak és látnak ezekben a napokban. Egy valami azonban biztos, mégpedig az, hogy a végét jósolni nem lehet, de jobb inkább nem is foglalkozni vele. Minél hamarabb jön, annál kellemesebb a csalódás.

Amikor azt mondtam: inkább tanulnék

Fontos az óvatosság  Fotó: stock photo (Unsplash)

Hetek óta tart a korona (CoV-2, COVID-19) járványa körüli riadalom. Bár személy szerint kicsit a mai napig túlzónak tartom elsősorban a média okozta pánikot, el kell ismernem, valami ismeretlen ellenséggel állunk szemben. Nem a betegségtől félek, pontosabban alapjában véve nem attól. Hanem a teljes bizonytalanságtól.

Huszonnégy

A legendás 24-es

A kosárlabdában 24 másodperc a támadóidő. 24 óra bőven elég, hogy a világ gyökeresen megváltozzon. És ugyancsak ez az a szám, mely a 8-as mellett szintén egybeforrt egy rendkívüli személy nevével. Ő az, akit méltán nevezhetünk legendának. Kobe Bryant emlékére.

Az igazi hős…

Hősök klubja

Egy hazai hiphop sláger szerint” Az igazi hős nem Superman vagy Batman…”. Sajnos bekövetkezett az emberiség történetében az a fordulópont, amikor végre azok is megérthetik, mit is jelent hősnek lenni, akik talán minden nap elsétálnak a köpeny nélküli megmentők mellett. Ausztrália tűzoltóiról van szó.

Helyzet a pályán (kívül)

Tőzsér Dániel

Több foci, kevesebb Insta - legalábbis egy hivatásos labdarúgó esetében ez így volna helyénvaló. Pláne, ha az illető egy profi klub első számú játékosa, kapitánya, kvázi annak szócsöve. Tőzsér Dániel, a DVSC középpályása azonban másként gondolta.

Oldalak