Vélemény

Jó magyarnak lenni

Mérkőzés előtt   Fotó: MLSZ

Büszke nemzetté vált ismét a magyar. Szalai Ádámék sporttörténelmet írtak, tizenötmillió magyart pedig valószínűleg kirázott a hideg, amikor napjaink magyar válogatottja újból a régi hősöket idézték elénk a pályára. Ráadásul a mi Balázsunk is visszatér.

A magyar futball ereje

Régen látott összhang pályán kívül és belül  Fotó: MLSZ

Második helyen zárt a Nemzetek Ligája-csoportjában a magyar labdarúgó-válogatott, miután kiélezett és érzelmektől sem mentes találkozón alulmaradt az Eb-címvédő olaszokkal szemben. A végeredménynél és a játék képénél azonban sokkal érdekesebb és tanulságosabb maga az út, amelynek legújabb mérföldkövei a magyar futball hiányosságai helyett immáron annak erejéről tanúskodnak.

Feltámadó generáció

Győzelmi mámor  Fotó: MLSZ

Novák, Puskás, Albert, Törőcsik, Détári - a magyar válogatott történetének aranynevei, a teljesség igénye nélkül. Hamarosan pedig alighanem új nevekkel bővül a lista - akik épp előttünk teszik újra naggyá a magyar focit.

Útkeresők

Esetleges a játék  Fotó: DVSC

A cívisvárosi szurkolóhad egyre mélyebben keresi a csapat mögött rejlő problémákat. Márpedig a gond szemmel láthatóan nem kicsi, hiszen a Magyar Kupában a legjobb 32 közé jutásért az NBIII-mas Dabassal is jócskán megszenvedett a Vasutas.

„Tehetség”kutató

A négy ítész néha többet szerepel, mint a fellépők  Fotó: Index

Itt van az ősz, itt van újra, kezdődnek kedvenc tehetségkutató showműsoraink. Egyikben többé, másikban kevésbé vehető észre a kaotikus megrendezettség, az időnként fel-felbukkanó hisztérikus zsűrikitörések pedig már-már a nézők agyára mennek. Nem is beszélve a túlpolitizálódásról.

Karnevál után

A Feeling Táncstúdió bemutatója  Fotó: Péter Miklós

Befejeződött a 2022-es Debreceni Virágkarnevál. A fiesztát felváltják az ünnep utózöngéi, a csend, a megmaradt élmények emléke. Miért is különleges ez a nap a cívisváros számára?

„Életérzés” szálló

Fiatalos és nosztalgikus

A nyaralás mindenki számára ünnep. Azonban nem csupán attól válik különlegessé a vakáció, hogy a monoton hétköznapokból kiszakadva elutazunk valahova, hiszen maga a helyszín, így például a szálláshely is rendkívül fontos tényező. Különösen akkor, ha a szálláshely közönsége nem közömbösen sétálgat egymás mellett, hiszen valamennyi vendég egy egész családot alkot.

Campus-tapasztalatok pro és kontra

A fellépők elosztására nem lehet panasz  Fotó: Campus Fesztivál Official

Alapvetően, amikor befejeződik a Campus Fesztivál, Debrecen legnagyobb zenei és közösségi ünnepe, van bennünk némi rosszérzés, különösen egyetemistaként. Ez egyszerre az egyetem és a város ünnepe, elsősorban pedig a magyar könnyűzene egyedülálló parádéja. Nézzük, mit adott a 2022-es Campus, és mi az, amit jövőre jobbnak remélhetünk.

Száraz tónak nedves partján…

Vekeri-tó - nem elég csak néhány évvel előre gondolkodni

Sokan emlékeznek még a „száraz tónak nedves partján” kezdetű humoros, gúnyos gyerekdalocskára. A „száraz tó” kifejezés hazánkban egyre aggasztóbb mértékben válik szürreális mondókából aggasztó valósággá. Debrecen környékén már szinte egyáltalán nem is találkozhatunk egykor virágzó és tömegeket vonzó tavainkkal.

Csak az autópályát…

Nem túl jól sikerült javítások

Egykori ékes fővárosunk, a hajdúság és Kelet-Magyarország szíve, Debrecen, illetve jelenlegi fővárosunk, az igazán pezsgő és sosem nyugvó Budapest közötti út számos sofőr számára szinte már rutinút. Helyenként az út minősége és a némelyik, az utazást kísérő látvány sokkal nagyobb kihívást jelent, mint maga a menetidő.

Debreceni csendélet

A téma az utcán hever...

A belváros, ó, a csodás és pezsgő belváros. Mennyi meglepetést tartogat egy rövid séta alkalmával a cívisváros központja. Azonban sajnos nem csupán a kulturális és várostörténeti értékekre kell odafigyelnünk, hiszen lábunk alatt is „szembejöhet” egy-két váratlan élmény.

Színház volt, cirkusz lett az egész világ

A politika osztja a pénzt  Fotó: We Love Budapest

Egyes magyar város(ok)ban épülnek, megújulnak a színházak, a fővárosban pedig jelenleg is van olyan teátrum, amely a megszűnése ellen küzd. Egészen elképesztő, hogy a színművészet megbecsülése az évtizedek során, a magyar színházi élet virágkora óta szinte semmivé lett.

Emberélet: mennyit is ér?

Az ember alkotta szabály többet ér, mint az élet?  Fotó: AFP

A vizes világbajnokságot idén hazánk rendezi. Milák Kristóf Milákcsúccsal, akarom mondani, világcsúccsal világbajnok. Mindeközben pedig a „szabályok” majdnem egy ember életébe kerültek. Mennyit is ér egy ártatlan ember élete?

Még azt mondják, nem jó a focink…

A döntetlennek is lehet örülni  Fotó: MLSZ

Tehát az állítás, amellyel a közösségi oldal kommentszekciójának „szakértő hősei” valamennyien egyetértenek: az angolok legyőzése, az olaszokkal játszott szoros meccs és a németek elleni döntetlentől függetlenül a magyar futball kiábrándító és néhány véletlen jó szerepléstől még nem kell falnak menni. Kérem? Normális?

Celebvihar, médiaátok

Azahriah - milyen értéket képviselnek?

Megcsalta, szakítottak, összejöttek, beperelte, kimondta, elkezdődött, vége… és még sorolhatnám ezeket az alighanem közhelyessé vált bulvárjelszavakat. Kétségtelen, hogy ezek az elfajzott tabloidkifejezések uralják napjaink közéletét.

Oldalak