Vélemény

Amikor a gyerekkori kedvenc hazatér

Gólöröm, címeres mezben

A magyar futball legnagyobb ígéreteként távozott 2008 telén, majd bő tizenkét esztendővel később hazánk válogatottjának szereplési rekordereként tért vissza nevelőegyesületéhez. Vélhetően sokan kitalálták már: Dzsudzsák Balázsról van, s lesz szó a továbbiakban is.

Nyolc válogatott a Loki kezdőben

Régi idők focija - lelkesedésből nem volt hiány

Tessenek nekem mutatni még egy olyan magyar labdarúgócsapatot - és mindegy, hogy első, vagy másodosztályú, - ahol a kezdőben nyolc válogatott labdarúgó kergeti a bőrt!

Hurrá szeptember!

Végre, vége

Köszöntelek, szeptember. Végre felvirradt borús reggeled. Mostantól nyugodtan kereshető telefonon, de személyesen is az összes testület, alapítvány, részvénytársaság, vegyes vállalat, kft., bt. és egyéb formáció törzsfőnöke, nagymestere, elnök-vezérigazgatója, elnöke, ügyvezető elnöke, ügyvezetője, mert mostantól, aki keres, az talál!

Számítás és technika, avagy mi mennyi?

Van, akinek pillanatok alatt megy a fejszámolás

Minek szépítsem, középiskolás koromban nem tartoztam a matematikai fenomének közé. Nem bukdácsoltam ugyan a tantárgyból, de a közepes érdemjegy elnyerése már olyan erőfeszítésembe került, amitől kidagadtak az erek a homlokomon. Legalábbis belülről így éreztem akkor.

Ahogy Isten megteremtett

Pride, mint kulturális fesztivál

Isten az embert megteremtette férfinak és nőnek. Ádám és Éva óta magától értetődő, hogy új élet a férfi és nő természetes kapcsolatából sarjad, így az emberi, testi kapcsolatokat e két nem keresi egymás közt. Ennek ellenkezőjéről az elmúlt években azonban igen erősen próbálnak meggyőzni a másik oldal képviselői.

A hivatal(n)ok halála

Ügyintézésre várakozó diákok

Nincs is jobb annál, amikor egy pusztító kánikulai napon a sivár hangulatú hivatali folyosón tölthetem a legforróbb órákat. A munkaügyi adminisztrációt megpróbáltam gyorsítani.

Loki - A sorsod a saját kezedben van

Az utolsó percekben sikerült a Lokinak  Fotó: csakfoci.hu

Kezdeném egy bibliai idézettel a szerdai Mezőkövesden látott Loki-bravúr után. Az Ószövetségben, Jónás könyvében ez áll: „vessünk sorsot, hogy megtudjuk, ki miatt jutottunk ebbe a helyzetbe".

Nem törődött semmi mással… – Bálint György emlékére

Mindig mosolygott, pedig nem volt könnyű élete

„Műveljük kertjeinket!” – szól a végszó Voltaire egyik leghíresebb művének, a Candide-nak befejező mozzanataként. A szerző a termőföldön kívül egyúttal felhívja figyelmünket testi és lelki gyümölcseink érlelésére is. Bálint György ennek alapján méltán nevezhető a magyar földek és a kultúra Voltaire-ének.

Csonka gúla

Bódi kiállításával a csapat is csonka lett  Fotó: Dömötör Csaba

Kedden ott voltam a DEAC sajtótájékoztatóján, ahol ámultam az ott látott-hallott tervek hallatán. Lesz új aréna a Dóczy József utcában, hozzá ütőképes csapat a másodosztályban.

Hírérték pumákkal

Az egyik a kettőből

Ez az év aligha lesz az évszázad esztendeje. A vírus itt szambázik közöttünk. Minden hol leáll, hol újraindul, alig van valami abból, aminek lennie kellene.

S(z)imán kiesünk?

Üdvözlégy az NB II-ben?

Senkit nem megbántandó, de úgy tűnik, június 27-e után két NB II-es labdarúgó csapata lesz Debecennek. Egy kiesett és egy feljutott.

Loki = Balmazújváros?

Itt akár még egy városi rangadó is lehet

Aludtam rá egyet, de még most sem látok a pipától. Igen, a DVSC-Kaposvár meccsről van szó.

Büszkeség és kétballáb

Jurij Haborda - fájdalmas döntetlen  Fotó: DVSC

A debreceni szurkolókban a június 5-i Kaposvár elleni blama után valami elszakadt. Vitelki Zoltán és gárdája kőkemény kritikákat kapott a drukkerektől szemtől szemben, a lefújást követően. Ez az összetűzés azonban csak egy csepp a hajdúsági csapat kaotikus tengerében.

Aki(k)ért a harang szól…

Soha nem felejtjük!

A centenárium időben távol áll az adott eseménytől, de érzelmileg mégis közelebb hozza az emberekhez a múltat. Június 4-én épp 100 esztendeje lesz, hogy Versaillesben aláíratott a Magyarország sorsát örökre megpecsételő trianoni békediktátum. De miként éli ezt meg a magyarság?

Ingyenes oktatás – na, ne má’!

Gyakran elektronikai eszközöket, internet előfizetést kellett vennie a szülőknek, pedagógusoknak

A regnáló kormányok igyekeztek csökkenteni a szülők gyermekeinek iskoláztatási terheit. Ingyenessé tették a tankönyveket, az iskolai étkeztetést, stb. A koronavírus járvány tette azonban majdnem ingyenessé az oktatást.

Oldalak