Vélemény

Magyarország jobban teljesít?

Ételosztás Debrecenben

Egy társadalmi célúnak minősített, kormánykérkedő rádiós reklám ösztönzött számolgatásra. A közölni vágyó hatalom a hirdetés szlogenjéül a „Magyarország jobban teljesít”-et választotta.

Elfogadott és elutasított kérelmek

Illusztráció

Identitászavarban szenvedek. Nem tudom, hogy felvarrjam-e a sárga csillagot akkor, amikor keresztényi könyörületességért fordulok az illetékesekhez. 

Az a 2,7 százalék

Hóvégi számolgatás

A magyar kormány a nyugdíjakat 2019-ben 2,7 százalékkal kívánja emelni. Az emelés mértékét a nyugdíjak reálértékének megőrzésével indokolják.

Biztos tipp: reggeli Hírpercek

Miskolci lakótelep: ez is a szegénység egy formája

Élemedett korom ellenére könnyűzenében próbálok naprakész lenni, ezért a Petőfi rádiót hallgatom. A csatorna szellemiségében külön értékelem a honi tehetségek felkarolását. Nemcsak dalaikat játsszák, hanem előadóik időről-időre szóban is megnyilatkozhatnak.

Nem sikerült a bravúr

Lokiöröm  Fotó: dvsc.hu

Az OTP Bank Liga 15. fordulójában a bajnoki címvédő, Európa Ligában vitézkedő MOL VIDI FC látogatott a Nagyerdei Stadionba. A kevesebb, mint háromezer néző előtt lejátszott összecsapáson Herczeg András csapata minden követ megmozgatott azért, hogy feledtesse értékelhetetlen diósgyőri teljesítményét, ám a pontatlan befejezések megbosszulták magukat, és végül a fehérváriak Nego találatával mindhárom pontot elvitték Debrecenből.

A nagy piros „iksz”

A négy mentor

Hazánk egyik legnagyobb kereskedelmi tévéadóján immár nyolcadik éve sugározzák az USA-ból indult zenei tehetségkutató magyar változatát…legalábbis tehetségkutatónak indult.

Miért jó, hogy egyszerű feleség vagyok?

Egykori "villalakók". Roppant nehéz az életük

Az egyik kereskedelmi televízió, a nagy nézettségre való tekintettel, újabb évadot kezdett a gazdag és sikeres nőket bemutató valóságshow-jából.

Ki a sunyi?

Jól teszik, ha elbújnak

Az elmúlt évhez képest növekedett a közúti, ezen belül a halásos kimenetelű balesetek száma. A közlekedés biztonsága javítása érdekében a rendőrség megváltoztatta megfigyelési, ellenőrzési tevékenységét.

Loki: a nullánál is kevesebb (?)

Ez egy gól

Számomra szégyenteljes, szánalmas, szándék nélküli mérkőzést produkált a DVSC labdarúgó csapata szeptember 15-én, szombaton délután Újpesten.

Pénzéhség vagy kényszerpálya?

Voltak felejthetetlen pillanatai  Fotó: Zoom.hu

Dzsudzsák Balázst fiatalon a fél ország ünnepelte, ma már legalább ennyi, ha nem több ember átkozza, s temeti őt. Pedig népmesébe illő hősként kezdte, olyasfajta figuraként, aki tehetségének, adottságainak és nem utolsósorban szorgalmának köszönhetően, a maga végtelenül szimpatikus egyszerűségével elindult az ismertté, elismertté válás rögös útján.

Növekednek a bérek?

Amíg az igazi béremelés megjön...

A kormány szándéka a hazai fizetések európaihoz közelítése. Köztudottan sokat muszáj tenniük érte, mert tőlünk nyugatabbra a munkáltatók, a tisztességesen elvégzett munkáért sokkalta többet adnak.

Ne siránkozzunk állandóan!

A panaszkodással saját fejlődésünket akadályozzuk

„A hiba az ön készülékében van,” – szokták mondogatni felelősség keresésekre reagálva. Nem vitás, könnyű elrontott dolgainkért másokat hibáztatni.

Három gondolat bánt engemet

Mindennapos látvány

Hazánkban kiveszőben a gazdaszellem. A haszonelvűség kihalásra ítélte. Mi mással magyarázható például a vasutak menti gaztenger, újabban már a sínpárok között is?

Lássuk a zászlóvivőket!

Sajtópáholy - korlátozott kilátással

Másfél hete tart a kézilabda világbajnokság Debrecen két nagy sportcsarnokában. Minden a legnagyobb rendben van, a szervezés kiváló, másodpercnyi csúszás sincs, a segítők készségesek, a biztonságiak biztonságot adnak, a kávé forró, a mellékhelyiségek tiszták, szóval: az osztályzat tízes.

Miért jó a ledarált telefon?

Tehetség vagy mesterséges egyénieskedés?

Végy egy tabletet, panírozd be és süsd ki olajban, máris sztár leszel! Ezt ajánlja korunk népszerű tinisztárja – százezreket „etetett meg vele”.

Oldalak