Várospolitika

„Nekem itt van dolgom...

Hamarosan formailag is megújul a magazin

Debrecenen kívül nincs olyan város Magyarországon, amely a történelme során kétszer lehetett főváros.

Az Év Turisztikai Települése: Debrecen

Csaknem félezer település közül választották ki

A Szallas.hu Év Szállása díja idén tízesztendős. Azonban évről-évre nem csupán a legjobb szálláshelyeket és attrakciókat díjazzák, hanem a legnépszerűbb, legjobb minőségű, legtöbbek által pozitívan értékelt turisztikai településeket is. A 2022-es év végéhez közeledve a legkiemelkedőbb településnek járó elismerését a cívisvárosnak ítélte a szakmai zsűri.

Debreceni Egyetem – DVSC: közös úton

Makray Balázs és Bács Zoltán  Fotó: DVSC

Együttműködési megállapodást kötött egymással a Debreceni Egyetem és a DVSC labdarúgóklubja. A közös munka többek között az egyébként is szoros kapcsolat elmélyítésén túl tudományos ösztöndíj alapítását, jótékonysági események szervezését, de például a sportegészségügyi munka fejlesztését is jelenti.

Nyíradony: 30 éve (világ)város

A városközpont madártávlatból

Bár ezesetben nem Debrecenről esik szó e sorok között, Nyíradony városa mégis ezer, meg egy elválaszthatatlan szállal kötődik a cívisvároshoz – ha csak nem az egész országhoz. A város önmagában különleges hangulattal, történettel és közösséggel rendelkezik, fényét ezúttal még inkább emeli, hogy idén három évtizede, hogy városi rangot kapott.

Nekik a kérés nem szégyen…

Sok helyen átvették az uralmat a békés debreceni lakosok kárára

Miről ismerszik meg hazánk Őrvárosa, otthonunk, Debrecen? Csaknem fél évezredes történelméről, gasztronómiájáról, a Virágkarneválról, a Nagytemplomról, Nagyerdőről, az irodalomról és kulturális örökségéről. Egyet pedig ezidáig elfelejtettünk megemlíteni. Arról a tömeges sorstragédiáról, amit úgy hívunk, hajléktalanság, koldussors.

Egy este a média jegyében

Fontos téma a tudatos médiafogyasztás

Rendhagyó beszélgetésre várták csütörtök este az érdeklődőket a DEMKI Ifjúsági Házában. A tudatos médiafogyasztás kérdése került terítékre, a válaszkeresésben pedig Énekes András Előd, a Debreceni Egyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének tanára segítette az összegyűlteket. 

A főtér elcsendesül, az ünnep szívünkben él

Pótolhatatlan a hangulata

Az adventi időszak mindig varázslatos. Évről évre közösen készülődünk a legnagyobb és legszebb ünnepre. A készülődéshez hozzátartoznak a vásárok is, ami összeköti az egész várost. Debrecenben se volt ez másképp – egészen eddig az évig.

Tánclépésben az álmok felé

Regina és testvére

Kaszás Regina a debreceni Valcer Táncstúdióban kezdte tánckarrierjét. Ám a korosztályos sikerek ellenére középiskolai évei végéhez közeledve úgy döntött, abbahagyja. Mint később kiderült, csupán átmenetileg, hiszen cirka egy esztendővel ezelőtt visszatérésre szánta el magát. Regina a kezdetekről, a visszatérésről és jövőbeni terveiről is beszélt magazinunknak. Reginával csaknem 20 éve ismerjük egymást, így tegező viszonyban maradtunk az interjú alatt is.

Adventi gyertyagyújtás üzenetekkel

Gyertyagyújtás Debrecenben

Mintegy ezer egybegyűlt előtt gyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját vasárnap este Debrecen főterén, a Református Nagytemplom előtt felállított karácsonyfánál.

Politika vagy manipuláció?

A legtöbb ember észre sem veszi, hogy manipulálják

Kísérteties hasonlóságok fedezhetők fel Noam Chomsky Tízparancsolata és a Fidesz politikai céljai között. Chomsky amerikai nyelvész, filozófus és politikai aktivista. Hosszabb előkészület után 2013-ban hozta nyilvánosságra Tízparancsolatát.

Oldalak