Magyar virtus

A magyar szurkolók mindent megtesznek a továbbjutásért  Fotó: vasarnap.hu

Következik a magyarok sorsdöntő meccse a németországi kontinenstornán. Marco Rossi csapatának sorsa azonban sajnos már nem kizárólag saját kezében van.

Meglehetősen különleges Európa-bajnokságot láthatunk idén. Persze nem kizárólag a magyarok fájdalmas vereségeiről van szó, hanem a többi nemzet „alkotásáról” is. Elég csak a belgák szlovákok elleni vereségére gondolni vagy épp arra a francia–osztrák összecsapásra, amelyet a gallok mindössze egy öngóllal tudtak megnyerni. Érdemes persze a jócskán vitatható bíráskodásra, a lesszabály alkalmazására vagy a VAR-ámokfutásokra gondolni. No, de most foglalkozzunk egy kicsit mégis a mieinkkel!

Vasárnap 21 órától Skóciával néznek farkasszemet Sallai Rolandék, a továbbjutás szempontjából pedig számos másik meccs eredménye is jelentős, hiszen egy magyar győzelem esetén sem mindegy, hogyan alakul a harmadik helyezettek ranglistája a csoportkör végén. Van még remény. Ezzel az állítással lehet vitatkozni, csak nem érdemes, hiszen a matematika nagy úr, ráadásul a magyar virtus mindannyiszor bizonyította már – nincs lehetetlen. Elég példaképp említeni az előző kontinenstorna selejtezőjét, amelynek végén fájdalmasan üres stadionban sült el Szoboszlai Dominik lába Izland ellen, aztán jött az extázis, nem úgy a hosszabbítás – a mieink az utolsó pillanatban húztak lapot tizenkilencre, és sikerült.

Nincs még veszve minden. Hiszen tudjuk milyen az, ha jön a magyar dráma…

Hajrá Magyarország!

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.