Pénztárgépek - van új megoldás

 Budapest, 2014. január 27., hétfő (MTI) - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) online pénztárgép rendelési felületén (eBEV) január 24-én felszabadította a két visszavont forgalmazási engedélyű pénztárgépre leadott megrendeléshez felhasznált üzembe helyezési kódokat - jelentette be hétfőn az adóhatóság.

A NAV honlapján közzétett közlemény szerint így az új megrendelés leadásához felhasználhatóak azok a támogatási tartalommal rendelkező üzembe helyezési kódok, amelyeket a korábbi - visszavont engedélyű gépre vonatkozó - megrendelésnél megadtak az adózók. A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) csütörtökön visszavonta az Alt Cash Kft. által forgalmazott, SAM4S NR-300 ONLINE, és a Japán Cash Company Kft. S&E NR-300 ONLINE elnevezésű, korábban már jóváhagyott online pénztárgépek engedélyét, mert vizsgálata szerint az azokba beépített ellenőrző egység hiányosságai miatt lehetőséget teremtenek az adóelkerülésre. Az MKEH felhívta a figyelmet arra: mindazoknak, akik ilyen pénztárgépeket üzemeltetnek vagy ilyen gépekre szóló megrendeléssel rendelkeznek, gondoskodniuk kell egy másik, engedéllyel rendelkező pénztárgép megvásárlásáról.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára a múlt héten azt mondta az MTI-nek, a szövetség elemzi a helyzetet, s ha szükséges, kérni fogja a támogatási határidő módosítását. Az OKSZ információi szerint a két pénztárgépre több mint 80 ezer megrendelés van, ami a "kiskasszák" csaknem fele. Azt még nem tudni, hogy a befizetett előlegeket milyen gyorsan, illetve egyáltalán vissza lehet-e szerezni - mondta Vámos György, aki szerint ebben szükség lesz állami segítségre is, mert a vállalkozások önhibájukon kívül kerültek ilyen helyzetbe.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombatra soron kívül összehívta az online-pénztárgép átállást segítő munkabizottságot a két pénztárgép engedélyének visszavonása miatt.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.