Kihagyhatatlan Ziccer a Tortugától

Hajrá magyarok - szurkol a Tortuga is

Be kell rúgni, ha ott van a ziccer… - szól a Tortuga együttes frissen megjelent számának refrénje. A dal valóságos focihangulatot idéz, amely egyszerre ötvözi a futballtársadalom összetartozásának érzését, valamint az egyedülállóan magyaros jellegű megyei futball-kocsmaatmoszférát.

A nyíregyházi, ám Debrecenhez és a Debreceni Egyetemhez is szorosan kötődő Tortuga együttes új dallal jelentkezett, a rockkvartett pedig a tornacipőt ezúttal focicipős Rock ’n’ Rollra cserélte. Annál nagyobb jelentősége van ebben a történetben a cívisvárosnak, hogy Sallaiék az Eb előtti utolsó felkészülési meccsüket épp itt az Alföld szívében, a Nagyerdei Stadionban vívták, és nyerték meg 3-0-ra Izrael ellen.

A Tortuga Ziccer című számával a pénteken elrajtolt, jelentősen magyar érdekeltségű labdarúgó Európa-bajnokság, valamint a magyar futballkultúra-futballkultusz előtt tiszteleg. A szerzemény hangszerelésének, szövegének és stílusának köszönhetően hamisítatlan focihangulatot élhetünk át. A dal ráadásul egyszerre mutatja be, hogyan is tart össze a magyar szurkolói társadalom, valamint miként működik a már-már Hungarikum-kaliberű megyei foci és az ahhoz tartozó kultikus kocsmai hangulat. Ha pedig be kell rúgni, be kell rúgni – legyen szó a pályán a labdáról vagy épp az edzés, meccs után a Sport Büfében zenegépért folytatott harcról, meg a legurított kommerszekről. A Ziccer tehát minden nemében klasszikusan és tipikusan magyar.

Olyannyira, hogy az nb1.hu által meghirdetett indulóversenyen erre a számra is szavazhatunk. Ezzel pedig esélyt kap a Tortuga, hogy szurkolói himnuszként a banda száma kísérje Marco Rossi legényeit a németországi kontinenstornára.

A Ziccert „belőni”, valamint a dalra szavazni az alábbi linkeken lehet:

Ziccer: https://www.youtube.com/watch?v=bRNxzRxBQeY

Szavazás: https://nb1.hu/szurkoloi-eb-himnusz

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.