Debreceni díjeső a Sajtófesztiválon

Barna Marci, az Egyetemi Élet munkatársa és Ölveti László főszerkesztő

Immár 31. alkalommal rendezték meg az Országos Ifjúsági Sajtófesztivált, amelynek keretein belül május 24-én Budapesten átadták a DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázat elismerő okleveleit és a helyezésekkel járó díjakat is. Nyugodtan mondhatjuk, Debrecen tarolt az eredményhirdetésen.

Ezúttal a főváros lila-fehérként ismert 4. kerülete, Újpest adott otthont az ifjúság egyik legrangosabb médiafesztiváljának. Az impozáns, nemrég átadott Szent István téren álló UP Rendezvénytér várta a díjazottakat, versenyzőket, érdeklődőket. Minden kategóriában hirdettek általános iskolai, középiskolai, valamint felsőoktatási korcsoportot. A cívisváros valamennyi korosztályban büszkélkedhet díjazottakkal. Elsőként a diákrádiós, podcast kategória került terítékre. Általános iskolai korcsoportban az élen végzett a Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kisdiákjai által készített Efrém FM. A Szent Efrémmel a későbbiekben is találkoztunk, hiszen az Év online diákmédiuma kategória általános iskolás korosztályának aranyérmét is elhozták a debreceniek.

Visszatérve egy körre, a diákrádiós kategóriához, középiskolás cívisvárosi diákoknak is örülhettünk, a kategória második helyezettje ugyanis a Kossuth Médiastúdió lett, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája jóvoltából.

Alapvetően sem véletlen, hogy elhangzott már a Debreceni Egyetem neve, ugyanis az intézményt három alkalommal is díjazottként szólították a pódiumra a műsorvezetők. Az Év diákfotósa első helyének járó elismerésével a DE-hallgató Sillye Zsoltot illették. Az Év online diákmédiuma felsőoktatási korcsoportjának harmadik helyezettje az Egyetemi Élet – a Debreceni Egyetem lapja lett, míg a lap munkatársa, Pótor Balázs magabiztosan „hozta haza” Debrecenbe az Év diákújságírója címet országos első helyezettként.

Annál nagyobb öröm és dicsőség ez a debreceni média és sajtó világának, hogy a díjazottakat több mint kétezer induló, pályázó közül választotta a zsűri dobogós helyre, és ítélt oda igen fényes elismeréseket.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.