Mángoldos tejszínes tészta

Egészséges és finom

A mángold egy olyan konyhazöldség, amely a disznóparéjfélék családjába, azon belül a répaformák alcsaládba tartozik, legközelebbi rokona pedig a cékla. Érdekes, hogy már az i.e. V-IV. században ismerték a Földközi-tenger környékén, mégis mára Európában szinte ismeretlennek számít.

Konyhai célra általában a levelét használjuk fel, ez már az első évben kifejlődik. Tavasz végén szokták vetni, és júliustól késő őszig szüretelhető. Az íze a spenóthoz hasonlatos, de erőteljesebb annál. A mángold igazi vitamin bomba, magas az A-, B1-, B2 és a C-vitamin tartalma is, illetve tartalmaz többek között vasat, kalciumot, káliumot, magnéziumot, foszfort.

Leveleiből leginkább főzeléket készítenek, én azonban egy tejszínes tésztát csináltam belőle. Hozzávalók közt szerepelt a mángold, tejszín, tej, tészta, fűszerek. Igazán egyszerű és gyors étel lett belőle.

Odatettem főni a tésztát és míg elkészült, addig a többit is befejeztem. A mángoldot alaposan megmostam és apróra vágtam a leveleit. Egy pici olajon megdinszteltem, majd só, bors került rá. Mikor eléggé összeesett, jött a tejszín. Túl sűrűnek találtam, ezért egy kis tejjel higítottam. Semmi extra, egy gyors, egyszerű, de ízletes étel kerekedett belőle.

V. Urbin Andrea

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.