NB III-ban a kis Loki

Zsóri akcióban  Fotó: dvsc.hu

Az egyik tiszafüredi drukker mondta a legtalálóbbat szombaton kora este Pallagon, ahol a DVSC II osztályozót játszott a Szolnok megyei gárdával.

Az atyafi pödrött egyet a bajszán - nem csoda, hiszen városa a Hortobágy szélén van - és két hideg sör között lakonikusan csak ennyit szólt: úgy kiütött bennünket a Debrecen, mint román óvodást a kanyaró. Hogy ez találó volt-e, vagy csak politizálni akart, nem tudom, de tény, a siheder Loki egy hatossal küldte haza a füredieket.

Érdekes ez az osztályozó. Nem lehet komolyan venni. Mert hogy van az, hogy adódik 19 megyei bajnok, de nem mindenkinek kellett meccselni. Akadtak egyletek, amelyeknek kedvezett Fortuna és azonnal harmadosztályba léphettek, míg mások oda-vissza mérkőztek egymással a hőség közepette.

Egyébként mindenki a Tiszafüredet akarta elkerülni.. Ők ugyanis 130 gólt lőttek a Szolnok megyei csapatoknak, kaptak vagy huszat, és 38 mérkőzésükből 37-et nyertek. Gólkirályuk az a Montvai Tibor volt, aki a maga negyven találatával és ugyanennyi esztendejével, meg vagy kétszáz elsőosztályú derbivel a háta mögött nagyon magabiztos volt.

Aztán a mi sihederjeink lehűtötték őket. Már a múlt héten kettőt vágtak a Tisza-partiaknak odaát, aztán most megtoldották egy fél tucattal.

Igaz, nálunk hét srác már a bronzérmes nagyok között is sokat kergette a labdát, de a szabályok szerint ez nem gond. Különben is a mieinknél Mészáros és Kosicky kivételével a többieknek még nem kell naponta borotválkozni.

Szóval szombaton kettőt rúgott a még fiatalkorú Pintér Ádám, ugyanennyit hintett Zsóri, de Nagy Kevin és Damásdi is betalált.

A bajszos füredi, pusztán nevelkedett szittya szurkoló csak habzsolta a sert, szidta az MLSZ-t és ajánlatot tett, hogy megveszi a fél DVSC-t, mert olvasta a neten, hogy azonnal hitelt adnak 38 százalékos THM mellett.

Szóval bízhatunk a jövőben. Optimista vagyok. A DVSC-nek lesz NB I-es és NB III-as csapata is, négy fiatal pedig ősszel az NB II-ben is játszhat majd kettős igazolással. A pletyka szerint lesz, aki a Nyíregyházát erősíti  az új passzus szerint, ahol az a Zoran Szpisjak a tréner, aki ismeri a Debrecent, hiszen évekig a Loki pályaedzője volt.

Jövő héten megtudjuk, ki lesz az első ellenfél az Európa Ligában, az is eldől, lesznek-e érkezők, és hová tart egy-két piros-fehér kedvenc.

Én meg vettem egy üveg Sidolt - újra lehet kapni - és elkezdtem tisztítani vele a bronz gyertya tartónkat. Már majdnem ezüst! A végeredményre egy évet kell várni!

Weisz György

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.