Egészség

Diétával, sok zöldséggel a rák ellen

A boldoggá zabálás rítusa  Fotó. Internet

Egyre fiatalabb korosztálynál diagnosztizálják a végbéldaganatot, a tendenciák szerint öt éven belül minden negyedik-ötödik beteg az 50 éven aluli korosztályból kerül majd ki, ezért is fontos az egészséges étrend, a rendszeres mozgás és az elegendő alvás - figyelmeztet a Semmelweis Egyetem közleménye.

A nőiesség titka: Mit tehetünk a nőiességünkért, avagy mitől NŐ a nő? Egyénre szabott elegancia Duró Maresz sminktetoválásain keresztül

Duró Maresz  Fotó: Sass Nóri

„A Te arcod, az én legjobb ajánlásom!”– Duró Maresz.

Nagyerdei Kultúrpark: testre, lélekre, elmére hatni

Idén 65 éves ZOO

Magyarország legszebb erdejének szívében rejtezik egy Csodaerdő. 1939. október 10-én 1. tételként jegyezték be az akkor 31 hektáron fekvő debreceni Nagyerdőt a Magyar Természetvédelmi Törzskönyvbe. Legidősebb fái több mint 200 évesek.

Gluténérzékenység - abból főzzünk, ami van!

Balázs-Kiss Dóri

Balázs-Kiss Dóri hétköznapi gluténérzékenyből lett több ezer ember jobbkeze a konyhában. Aki követni szeretné, találkozhat munkájával a közösségi médiában, a Gluténmentes élet blogján és két szakácskönyvén keresztül is. (Életem gluténmentesen, Glutén- és laktózmentes alapszakácskönyv)

Vissza a gyökerekhez, avagy a természetesség híve

Nagy Péter őstermelő

A mai rohanó világban talán mindannyian keressük azt a nyugodtságot, békességet és természetességet, amelyet gyerekként él meg igazán az ember.

Üde bőr tavaszra

Fontos a bőr rendszeres ápolása

Ha szezonális bőrápolásról beszélünk legtöbbször a tél vagy a nyár jut eszünkbe, pedig tavasszal is van mit tennünk bőrünk szépsége érdekében. Az arcbőr higiéniája és ápolása a pandémiás időszakban a maszkviselés miatt talán még nagyobb figyelmet kapott. Tokaji Mónika kozmetikussal arról beszélgettünk, mit tehetünk azért, hogy tavasszal a bőrünk fiatalosan üde és friss legyen.

Az uralkodók betegségének tartották

Roham esetén a stabil oldalfekvés a legbiztonságosabb a beteg számára

A fiatalember felordítása hörgésbe csapott. A vonatkupéban utazók ijedten, elképedve fordultak a hang irányába. A fiú testét már mintha gigászi erők játékszerként dobálták volna.

Elfüstölt egészség

Büdös és ártalmas

A dohányzás ma már az egész világon elterjedt szokás, úgy is mondhatnánk: szenvedély, amely a fiatal generációnál is egyre gyakrabban megfigyelhető.

Gondoskodom, tehát vagyok

Kiss Gabriella

„Demencia: A szellemi leépülésnek ez a formája egyelőre nem gyógyítható, ezért az a művészet, hogy szebbé tegyük azt az időt, amit az égiek adtak” – mondja dr. Kiss Gabriella. Munkásságának egyik célja, hogy olyan „demensbarát” települések alakuljanak, ahol a segítő családtagok támaszt kapnak, „és még a bolti eladó is tudja majd, hogyan lehet jól viszonyulni az emberhez”

A derékfájás nem „majdelmúlik” betegség

Akupunktúrás kezelés - jobb megelőzni

A mai húszas, harmincas éveiben járó fiatalok számára teljesen természetes lett a derék, illetve hátfájdalom, ami az emberek mintegy 60-70 százalékát érinti élete során. Úgy lett az életünk része az alkalmankénti derékfájás, mint egy hétköznapi fejfájás, amire rendszerint bekapunk egy fájdalomcsillapítót.

Oldalak