Adó 1+1 százalék

Adóbevalláskor ne feledkezzünk meg egy százalékaink felajánlásáról! Csak egy mozdulat! Az alapítványok, egyesületek, civil szervezetek fáradhatatlanul dolgoznak nehéz sorsú családok, különböző betegségben szenvedők esélyeinek javításán, és még sorolhatnánk a rászorulók listáját, akik számára kimondhatatlan segítséget nyújthat bevallott jövedelmünk kis részének felajánlása is! Adományainkat sokoldalúan használják fel.

Tudományos kutatás, műemlék-, környezet-, állatvédelem, bűnmegelőzés, szociális-, sport tevékenységek támogatása, katasztrófa helyzetek segítése…

Ne feledjük: sok kicsi, sokra mehet! Rendelkezzünk vele!

Sajnos, sokan még mindig nincsenek tisztában azzal, hogy a személyi jövedelemadó egy százaléka felajánlható jótékony célra, további egy százalék pedig az egyháznak, vagy kiemelt költségvetési előirányzatnak (például nemzetei tehetség program).

Ha nem sikerül erről nyilatkozni, vagy lemaradunk a határidőről, az állami költségvetésbe kerül. Tehát megy a közös kalapba.

Kedvezményezettek választása sok esetben nem lehet könnyű, hiszen mondhatni, versengnek is támogatásunkért. A NAV közleményeiből tájékozódhatunk a ténylegesen támogatható szervezetek elérhetőségeiről.

A legfontosabb, végső bevallási határidő idén is május 20., amikor is éjfélig van lehetőség postai vagy elektronikus úton eljuttatni az adóhatósághoz kitöltött nyomtatványainkat.

Adónk 1+1 százalékáról is eddig a határidőig kell nyilatkozni.

D. B.

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.