Szép estéket Debrecen! – évadnyitó gála a Csokonai Színházban

A Csokonai Színház ismét megrendezi a Szép estéket, Debrecen! című évadnyitó gálát. Ezúttal augusztus 29-én 19 órától várja a szanház mindazokat, akik szívesen kapnának ízelítőt – többek között - a Sevillai borbélyból, a Marica grófnőből, a Tűzről pattant Tündérország című családi musicalből vagy az Istent a falra festeni vidéki keserédesből, az évad első bemutatójából.

Az operairodalom egyik ikonikus slágerét, Figaro belépőjét Haja Zsolt, a Magyar Állami Operaház énekese adja majd elő. A debreceni származású művész nyáron vette feleségül a Csokonai Színház énekkarának tagját, Rendes Ágnest. A friss házasok éneklik majd Figaro és Rosina duettjét.

Bizonyára az évad egyik legnépszerűbb előadása lesz Kálmán Imre operettje, a Marica grófnő. A gálán az Operettszínházban rendszeresen szereplő primadonna, Bordás Barbara adja elő Marica belépőjét.

Szirtes Edina Mókus, a magyar a world-zenei színtér egyik legrendhagyóbb figurája szerezte a Dühös lovag zenéjét. Az ifjúsági darabot Lackfi János írta a Csokonai Színház felkérésére. A gálán az előadás zenei anyagából hangzik el egy rövid részlet.  

Bodnár Vivient a Valahol Európában Évájaként ismerhette meg a debreceni közönség. A 2014/15-ös évadban Pesti-Nagy Kati családi musicaljének kígyókirálylánya szerepében bűvöli majd el a közönséget. A Tűzről pattant Tündérországból játszott részletben Kocsák Tibor zeneszerző, zongoraművész kíséri majd. Tordai Zoltán prímás és zenekara valamint az Áspis Project énekesei jazz-folk variációkkal színesítik a zenei programot.

Az esten az érdeklődők megismerkedhetnek a színház új társulati tagjaival is: Szakács Hajnalkával, Sárközi-Nagy Ilonával, Pál Hunorral és Papp Istvánnal. A frissen szerződtetett tagok József Attila, Madách Imre, Tolnai Ottó és Kai Hensel művekkel mutatkoznak be, de több meglepetésvendégre is számíthat a közönség.

Szeptember 26-án lesz a bemutatója az Istent a falra festeni című „kocsmadrámának”. A népszerű színművész, Mészáros Tibor rendezői-írói oldalát mutatja meg a Tar Sándor regény (A mi utcánk) alapján készült darabban. Miután ez lesz első premier és a próbák már júniusban elkezdődtek, bepillanthatunk a falu legszélső utcájának életébe. A főbb szerepekben Ráckevei Annát, Varga Klárit és Bakota Árpádot láthatják majd.

Előreláthatólag az irodalmi estek egyik legnagyobb sikere a Szent István király intelmei Imre hercegnek című előadás lesz. A népszerű cimbalomművész Lukács Miklós és Újhelyi Kinga színművész a sikeres Múzsák sorozat decemberi előadásából hoz részleteket.                       

A jó hangulatról és a baráti beszélgetésekről az est házigazdái, Varga Klári és Vranyecz Artúr színművészek gondoskodnak. A rendező Gemza Péter, a Kodály Filharmonikusokat Somogyi-Tóth Dániel vezényli. Remélhetőleg hagyománnyá válik a nyár végi gálaest, amellyel a színház művészei és barátaik a szezon kezdetén újra megnyitják a Kossuth utcai épület kapuit.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.