Piros-fehér „hosszúhétvége”

Mozgalmas hétvége vár a piros-fehérekre  Fotó: DVSC Kézilabda

Meccs után meccs, a Hódosból a Nagyerdei Stadionba, majd vissza a Hódosba, hiszen a Vasutas egy álló hétvégén át vívja majd hazai meccsek sorát. Debrecen-szurkolóként aligha kívánhatnánk ennél mozgalmasabb menetrendet.

A nemzetközi szereplés jócskán átírta a DVSC Schaeffler menetrendjét, ugyanis több mérkőzést is mozgatott a klub a bajnokságban. Mégis, olyan, hogy egy héten belül csütörtökön, majd vasárnap is hazai parkettre lépjen a csapat… ráadásul a kettő közt egy hazai fociderbivel… nos, ez több, mint a sors keze. A matematikai esélyeket áttekintve ehhez kellett némi bolygóállás-egybeesés is, meg szerencse, no meg valamiféle felsőbb, mindenható erő, amely most is - jogosan - szeretheti a piros-fehér közönséget. Na jó, a viccet félretéve, január 26. és 29. között tényleg valóságos debreceni Loki-fieszta lesz. A kézilabdázó hölgyek EHF Európa Liga megmérettetése miatt ugyanis kissé változott az előzetesen kiírt menetrend - leginkább a szurkolók javára, de remélhetőleg a csapat számára is adódik majd lehetőség a megfelelő regenerációra a nagy hajtás közepette.

Most, hogy a norvégokkal is találkozott már a csapat, többek között annyiban történt korábban változás, hogy január 26-án, csütörtökön az egyszezonos NB1/B-s kitérőt követően visszatérő örök rivális, Békéscsaba érkezik a Hódosba. A lila viharsarkiak látogatását követően a meccsdömping szombaton folytatódik, a Nagyerdei Stadion gyepén. A január 28-i futball összecsapáson a szintén nagy rivális Zalaegerszeg lesz a Vasutas vendége. Srdjan Blagojevic legénysége számára az lesz az idei első mérkőzés, a téli felkészülést követően, így a Lokomotív győzelemmel kezdheti 2023-mat a füvön. Egy röpke nappal később, január 29-én, vasárnap pedig újfent a Hódos lelátóját kell megtöltenünk, ám ezúttal a Kisvárda kézialakulata elleni csatában.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.