Múzeumok támogatása

Budapest, 2014. április 17., csütörtök (MTI) - Több mint 150 millió forintos kiegészítő támogatást nyújt az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 19 települési önkormányzat számára a fenntartásukban lévő múzeumok működtetéséhez.

A kulturális államtitkárság csütörtöki közleménye szerint az önkormányzatok fenntartásában lévő múzeumok működési költségeihez korábban nem járult hozzá a kormány, ez először a megyei múzeumi hálózat átszervezésével párhuzamosan, 2013-ban történt meg. Akkor 11 önkormányzat részesült összesen 135,3 millió forintos támogatásban.

A 19 támogatott önkormányzat között 67,65 millió forintot a 2012. évi látogatószám, ugyanennyit pedig a leltározott gyűjtemény nagysága alapján arányosítva osztották szét. A fennmaradó 30 millió forint felosztásáról a szakmai munka egyéb, nem számszerűsíthető mutatói alapján született döntés.

A megadott határidőig a Magyar Államkincstár összesen 36 önkormányzat kérelmét továbbította, közülük a rendeletben rögzített szakmai feltételeknek 19 kérelem felelt meg.

A támogatott intézmények listája a

http://www.kormany.hu/download/f/12/41000/M%C3%BAzeumok%20t%C3%A1mogat%C3%A1sa.pdf#!DocumentBrowse oldalon tekinthető meg.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.