Házkörüli praktikák: Kerti törpe vásárlás átgondoltan

Törpe és gazdája

Egy pár hét és itt a tavasz, ami nem csak a felhőtlen kirándulások ideje. Ez az évszak a kertszépítés időszaka is. Már aki szereti a kikapcsolódásnak ezt a módját. Az igazán peches ember az, aki utálja a kerti bíbelődést, ráadásul világéletében panelben élt, és mégis örököl egy félfalunyi kerttel ellátott családi házat.

Bár, a peches ember ügyesebb fajtája erre a problémára is kifejlesztett egy okos módszert. A burjánzó talpas muharra, és a kiirthatatlan tarackra rikító színű kerti törpéket helyez. Tisztább nem lesz a kert, de mindenképp hangulatosabb, mint egy sor gondosan ápolt paradicsombokor. Hogy törpe divatban mi az idei trendi? Felejtsük el a nimfomán Fehérke hét haverjának öltözködési kultúráját. A nyíregyházi törpeszaküzletben (mert ilyen is van) ma már lehet kapni néger törpét, kalóz törpét garantáltan fél lábbal és kampós kézzel, kislány törpét, sőt, ha elvisszük magunkkal barátunk fényképét, születésnapjára meglephetjük egy róla mintázott törpével.

A kerti törpe kultusz német találmány. Egy thüringiai cég 1872-ben kezdte el gyártani a piros sapkás, nagyszakállas figurákat. A törpejelenség oly szinten elterjedt az országban hogy az 1958-as brüsszeli világkiállításon résztvevő Németország pavilonjába is méltó helyet kaptak a kicsi emberkék. A törpézés eleinte a gazdagok kiváltsága volt. De a II. világháborút követő gazdasági fellendülés megnyitotta a kertkapukat az egyszerűbb emberek kertjébe is. Egy megdöbbentő számadat. Napjainkban, a német kertekben 25 millió kerti törpe álldogál. A törpék szabályos kinézetével, a nanológia, mint önálló tudományág foglalkozik. A korrekt kerti törpe ismérveit egy svájci székhelyű szervezet fektette le írásban. Az igazi kerti törpe agyagból készült, kizárólag csak férfi, szorgos, barátságos, és teljesen fel van öltözve. Vannak azonban rebellis elemek, amelyek mindent megtesznek, azért hogy a kerti törpék és gazdáik nyugodt polgári életét felforgassák. Franciaországban működik a kerti törpék felszabadító mozgalma. Az illegalitásban működő gerillák rendszeresen elrabolják a kerti törpéket a kerítések mögül, és kiviszik őket a szabadba, erdőbe, mezőre. Jelszavaikban szexuális szabadságot, szabad alkohol és drogfogyasztást, szabad ruhaviseletet követelnek az apró népnek. Lehet, hogy önök nevetnek ezen, de törpék komoly polgári perek tárgyai is. Íme, egy pár meghökkentő törpés eset.

Nyolc éve Hildheimben kellett a bíróságnak döntenie, hogy a szomszéd kertjébe felállított törpe viselkedése sértő-e. A felperes arra hivatkozott, hogy a szóban forgó törpe csúnyát mutat az ujjával, és ráadásul még a nyelvét is kiölti. Azt is előadta, hogy az alperes ugyan becsomagolta a törpe ujját, virágot is adott a kezébe, de ez még jobban kiemeli a törpe sértő mozdulatait. A bíróság végül arra alapozva hozta meg döntését, hogy ha már három éve ott áll az esővíz dézsán, továbbiakban sem okozhat túl nagy kárt.

Pont két éve történt, hogy egy kerti törpe miatt vesztegelt 50 percen át a nyílt pályán egy expresszvonat Franciaországban. A mozdonyvezető az éji sötétben későn vette észre a sínek között ácsorgó alakot, és elgázolta. Emiatt aztán a vészfékes megállást követően helyszíni vizsgálódás kezdődött, és a Párizs-Strasbourg között közlekedő expressz jókora késésbe került. A mozdony ugyan nem sérült meg, de a nyomozás kiderítette, hogy három 15-16 éves fiú állította a törpét a vasúti pályára viccből. A siheder elkövetők a fiatalkorúak bírósága előtt feleltek tetteikért – adta hírül az MTI.

Fel kell öltöztetnie három kerti törpéjét egy 64 éves nőnek Nagy-Britanniában, mert a figurák pucérok és zavarják szomszédasszonyát.

A "törpebirtokos" igencsak meglepődött, amikor a lakhelye szerinti, bromsgrove-i önkormányzat telefonon ráparancsolt, hogy adjon kis pólókat a 60 centi magas szobrocskákra - melyek közül kettő hölgy -, mert közszeméremsértők.

A meztelen kerti törpék 15 éve ácsorognak a nő kertjében, de eddig senkinek sem bántották a szemét. Saját unokái rajonganak értük, a szomszéd azonban nem. A jókora kertben egyébként akad még bőven törpe, mintegy 200 van belőlük, de azok eleve ruhásan "születtek" - adta hírül a The Sun című brit lapra hivatkozva az MTI.

A "törpebirtokos" igencsak meglepődött, amikor a lakhelye szerinti, bromsgrove-i önkormányzat telefonon ráparancsolt, hogy adjon kis pólókat a 60 centi magas szobrocskákra - melyek közül kettő hölgy -, mert közszeméremsértők.

A meztelen kerti törpék 15 éve ácsorognak a nő kertjében, de eddig senkinek sem bántották a szemét. Saját unokái rajonganak értük, a szomszéd azonban nem. A jókora kertben egyébként akad még bőven törpe, mintegy 200 van belőlük, de azok eleve ruhásan "születtek" - adta hírül a The Sun című brit lapra hivatkozva az MTI.

Az idős hölgy igencsak meglepődött, amikor a lakhelye szerinti, bromsgrove-i önkormányzat felszólította, hogy adjon kis pólókat a hatvan centi magas kis gipszszobrocskákra, melyek közül kettő hölgy, igencsak szeméremsértő. A meztelen kert törpék tizenöt éve állnak a kertben, és eddig senkinek sem bántották a szemét. Még a tulajdonos nő unokái is rajonganak értük. Sajnos, a szomszéd nem. A jókora kertben akad még bőven törpe, körülbelül kétszáz, de azokkal nincs gond, mert eleve ruhásan születtek – írta az MTI-

Úgy hogy a fenn említett esetek legyenek mérvadóak önöknek, mielőtt meggondolatlanul törpe vásárlásba kezdenének. Hiszen a törpetulajdonlás nagy felelősséggel jár.

Dalnoky

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.