Gitár hamburger

A sok mustár és ketchup a lényeg

A Hajdú-bihari Napló április 25-ei számának utolsó oldalán érdekes recept található. A dobálós rétes hozzávalóiról és készítése módjáról olvasható. Finom lehet, de az nem derül ki, hogy miért dobálós. Talán, mert a rétesalapra rámorzsolják a túrót, vaníliás cukrot, mazsolát, a tejben kevert tojásokat rálöttyintik.

 

Ilyen különlegességgel jómagam is szolgálhatok. Ez a gitár hamburger. Ugye, nem tudják, hogy miért gitár? A recept végére kiderül (nem úgy, mint a dobálós rétes esetében). Hozzávalók: marhahúsból sütött fasírt, zöldségsaláta, sok-sok ketchup és mustár. Elkészítése a leghagyományosabb módon történik: a kettévágott zsemlébe kerül a fasírt, rá a saláta és bőven megöntözendő ketchuppal és mustárral.

A kész hamburgert a fogyasztó boldogan markolja meg. Mivelhogy a terebélyes zsemle miatt nehéz beleharapni, ezért az éhes ember összenyomja. Erre kispriccel a ketchup és a mustár, rá az ingre, nadrágra. A pórul járt léggitáros mozdulatokkal próbálja lesöpörni. Ettől gitáros a hamburger.

Somogyi Ferenc

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.