Választás 2014 - Vona Gábor: a Jobbik felkészült a kormányzásra

Debrecen, 2014. április 2., szerda (MTI) -  A Jobbik felkészült a kormányzásra - jelentette ki a párt elnöke szerdán Debrecenben, sajtótájékoztatón. Vona Gábor hozzátette: pártja a kampányt megnyerte, és bízik abban, hogy április 6-án a választást is megnyeri.

    

     A pártelnök szerint a három nagy tömörülés - a baloldali összefogás, a Fidesz és a Jobbik - közül egyedül a Jobbik folytatott pozitív kampányt, és mutatta be három pillérre - megélhetés, rend, elszámoltatás - épülő programját.

    Orbán Viktornak a Jobbikra vonatkozó mezőkövesdi kijelentésére - "előbb tegyenek le valamit az asztalra, bizalom ugyanis nem a beszédért, hanem a tettekért jár" - Vona Gábor azt mondta: Orbán fiatalon maga is meglepődött volna, ha valaki ezt mondja neki. "Kormányzati kompetenciámról meggyőződhetett volna, ha kiáll velem vitára", de Orbán Viktor megfutamodott, és ezzel bizonyította alkalmatlanságát - tette hozzá a Jobbik elnöke.

    A kampányban az MSZP a feledékenységre, a Fidesz a hiszékenységre, a Jobbik a józan észre, a tisztességes szándékra épít - jelentette ki a pártelnök a sajtótájékoztatót követő választási nagygyűlésen.

    Az Oláh Gábor utcai sportcsarnok néző- és küzdőterét is megtöltő több száz fős hallgatósága előtt az MSZP-ről szólva kiemelte: azok szeretnék megmenteni most Magyarországot, akik az elmúlt években iszonyatos mélységbe taszították.  Akik az MSZP-t választják, azoknak "olyan a memóriájuk, mint az aranyhalnak" - jegyezte meg a hallgatóság derültségét kiváltva. A Fideszt is kritizálta a Jobbik elnöke, aki szerint a gyér kormányzati teljesítményt kommunikációval fedik el.  "Goebbels és Rákosi sírva könyörögtek volna ezért a propagandaosztályért" - jelentette ki nagy tapsot kiváltva.

    Vona Gábor bírálta Orbán Viktort, aki szerinte nem a valóságról beszél, amikor azt mondja, hogy Magyarországon rend van, megzabolázták az államadósságot, a devizahiteleseket kivezették a csapdából, vagy amikor azt mondja: "mi vagyunk Európa harmadik legiparosodottabb nemzete".  Utóbbi kapcsán a Jobbik elnöke kijelentette: "a valóság az, hogy a teljes magyar termelőipar, termelőgazdaság az elmúlt 24 évben megszűnt".

    Vona Gábor arról is beszélt, hogy a Jobbiktól egyaránt fél a kormány és a baloldal, ezért "alacsonyabb szinteken már felmerült, hogy fogjanak össze a Jobbik ellen".  "Már a házasságközvetítőt is megtalálták, Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezetőjének személyében. Ő az, aki a Vidám vasárnapot vezeti, de bízom benne, hogy most vasárnap mi leszünk vidámak" - mondta hatalmas tapsot kiváltva a Jobbik elnöke.

    Vona Gábor - aki az Új Magyar Gárda egyenruhásai között vonult be a sportcsarnokba - arra kérte választóit, hogy ne osszák meg szavazatikat, és vasárnap listán és egyéniben is voksoljanak a Jobbik jelöltjeire.
     

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.