Elég volt egy büntető, nyert a Loki

A labdabirtoklásban is fölényben volt a Loki  Fotó. DVSC

A Vasutas szombaton újból pályára lépett a bajnokságban. A Nagyerdőre ezúttal a Kecskemét gárdája látogatott. A három pont sorsáról egy tizenegyes döntött.

Rendkívül kedvező volt az időjárás a játékosoknak, valamint a szurkolóknak, noha a tűző napon már-már kánikulai körülményeket is lehetett érzékelni. Ettől függetlenül reménykedve lépett pályára a Loki riválisa ellen. Az MTK elleni váratlan hazai vereséget követően a Nagyerdei Stadionban a hírös városiak ellen szeretett volna javítani a Debrecen. Az összecsapás izgalmasan is indult, mindössze hét percet kellett várni, hogy az első igazán jelentős helyzet megérkezzen. A kapitány, Dzsudzsák Balázs fejelt jó tizenkét méterről életerősen, ám a vendégek hálóőre magabiztosan vetődve hárított. Bő öt perccel később aztán épp Dzsudzsák rémisztette meg a lelátó és a pálya népét, hiszen Horváth Krisztofer lépett a lábára, majd a kapitány a földön is maradt. A piros-fehérek 10-ese végül szerencsére nem szenvedett komoly sérülést, Bódi Ádám szabadrúgásából pedig Bárány Donát durrantott fölé. Labdabirtoklásban a Debrecen volt jelentős fölényben, ám egyelőre újabb komoly helyzet nem látszott kialakulni a szervezettség ellenére sem – sokat járt középen a labda.

A félidő derekán Lukács kontrából tört kapura a bal szélen, majd gurított hat méterre a kaputól Pálinkásnak, kialakítva az addigi legnagyobb ziccert, ám a védelem könnyedén szerelt, újra a hazaiaknál volt a játékszer. Az utolsó tíz percre fordulva Bódi előtt adódott lehetőség, miután egy impozáns csellel csinált magának helyet, ám tizennyolc méterről fölé lőtt. Nem sokkal később megint Bódi került a középpontba, hiszen a tizenhatoson belül szabálytalankodtak ellene, így nem is volt kérdés, hogy debreceni büntető következik. Legalábbis úgy tűnt. A VAR használata ugyanis Karakó játékvezető visszavonta az ítéletet. A félidő hosszabbításának végén Dzsudzsák hatalmas bombát eresztett meg a kecskeméti kapura, ám a hatalmas megpattanó balost az élvonalban debütáló Kersák hárította. A szünetben 0-0 volt az állás.

A folytatásban már Megyeri Balázsnak is jócskán akadt dolga. A debreceni hálóőrt Zsótér hozta nehéz helyzetbe, ám az állás nem változott. Támadásban a Loki továbbra sem tudta lerohanni ellenfele kapujának előterét. Kontrából aztán Horváth próbálta a hosszúba tekerni a labdát laposan, de Megyeri újfent védett. Lukács jobbról ostromolt, védőjét megverve próbálkozott, ismét a hazai kapus avatkozott közbe. A 67. percben a sípmester ismét a VAR-képernyőt elemezte, miután Dreskovicsot rúgták fejbe a kapu közvetlen előterében. A második félidei büntető már nem maradt el a Loki számára – épp a debreceni b-közép előtt. Dzsudzsák nem hibázott, a labda a bal alsóba vágódott: 1-0. A hajrában már robogott előre a Lokomotív, ám Kocsis Dominik pontatlanul csavart jobbról, így nem talált kaput.

A hétperces hosszabbítás kezdetén nagyot hibázott a Loki védelme, majd Lukács szabadon törhetett be, mindössze néhány centivel gurított a jobb kapufa mellé. Az utolsó percben Stefan Loncar indult a félpálya felétől, majd pontos keresztpassz után Kocsis állt szemtől szemben Kersákkal, ám utóbbiban elakadt az ajtó-ablak ziccerben a labda. Végül a büntető döntött, a piros-fehérek otthon tartották a három bajnoki pontot 1-0-s győzelmükkel.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.