Európai kaland előtt

Nemzetközi megmérettetés előtt  Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC Schaeffler újra nemzetközi vizekre evez szombaton. Elkezdődik ugyanis az Európa Liga-menetelés a piros-fehér lányok számára. A hangolást illetően – bár igen kemény ellenfelekkel találkozik majd a Szilágyi-csapat – a legutóbbi, Győr elleni mérkőzésen és az idei formát látva optimisták lehetünk az eredményes európai szereplést illetően.

A Vasutas bronzéremmel zárta a 2021-2022-es bajnoki kiírást, így kiemeltként, egyenes ágon jutott az EHF Európa Liga csoportkörébe. Az elmúlt esztendőkben kimondottan sok babér nem termett a Loki számára európai porondon, így idén kimondottan nagy lehetőség kapujában állnak most Vámos Petráék. A 2020-as csoportkörből nem jutottak tovább a debreceni lányok, lemaradva a német Thüringer és a török Kastamonu mögött. A törökökkel aztán újfent szembeszálltak a piros-fehérek, de a korábban a DVSC Schaeffler ellen már véleményes győzelmeket arató Kastamonu – egyetlen góllal ugyan – megint felülkerekedett a magyarokon. Érdekesség, hogy az azt megelőző csoportkörben idegenben 31-30-ra nyert a Loki, ám később a csoportkörbe jutásért már a törökök győztek ugyanebben az arányban. A 2021-es kiírásban ismét nem sikerült a csoportkörös reményeket beváltani, hiszen debreceni döntetlen után a román Nagydisznód otthon felülkerekedett a cívisvárosiakon. Azóta azonban bronzéremmel gazdagodott a Loki dicsőségvitrinje, így az Európa Liga 2022-2023-mas szezonban automatikusan a csoportkörben kezdhetik a menetelést Szilágyi Zoltán tanítványai. A keret is ismét egyre teljesebb, hiszen a legutóbbi magyar bajnokin hiányzók közül visszatért a jobbszélső Töpfner Alexandra, illetve a hírek szerint a német kapus, Anca Giegerich rehabilitációja olyan ütemben halad, hogy a sikeres hálóőrt is hamarosan újra láthatja pályán a közönség.

Az első megmérettetés január 7-én, szombaton, 20 órától lesz esedékes, amikor az öt évvel ezelőtti rutinos dán bajnok, a Nyköbing Falster Handbold érkezik a Hódosba. Azt a találkozót, ahogy már korábban kiderült, a lengyel Malgorzata Lidacka – Urszula Lesiak játékvezetőpáros dirigálja. Az Eb-ről ezüstéremmel távozó dán női kézilabda válogatott szereplése is azt mutatja, hogy igazán van mitől tartani, ha dán csapat az ellenfél. A DVSC Schaeffler második riválisa a C-csoportban a horvát Kapronca nemzetközi porondon, így BL-ben és EL-ben is jártas csapata, a Podravka Vegeta lesz, amellyel január 15-én, idegenben kezd majd a Vasutas. Harmadikként pedig, január 22-én, ugyancsak idegenben találkozik először a Sola csapatával is a debreceni leányhad. A Sola magabiztosan jutott a csoportkörbe, hazai szinten pedig 2019-es feljutása óta a norvég élvonal elitjéig küzdötte fel magát. A hazai nyitómérkőzés után legközelebb február 4-én vív majd nemzetközi meccset a Loki a Hódosban, aznap 20 órától a norvégokkal játszik a csapat, utána február 11-én a Nyköbinghez látogat a Debrecen. A remélhetőleg eredményes csoportkör pedig hazai pályán zárul, február 19-én a Podravka ellen.

A DVSC Schaeffler számára minden feltétel adott, hogy az idei nemzetközi megmérettetésről kellemes emlékek és kecsegtető eredmények maradjanak. Mind játékosállományban, mind szakmai háttérben, mind környezeti, infrastrukturális adottságok tekintetében jogosan bízhatunk benne, hogy a hajdúságiak a komoly ellenfelekkel szemben is sikeresen állják meg a helyüket. Nem utolsó sorban pedig a lányok természetesen egyedülálló szurkolótáborukra is számíthatnak majd.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.