Elkezdődött a Főnix Csarnok felújítása

Tetőtől a "talpáig" megújul a csarnok

A jövő évi férfi kézilabda Európa-bajnoksághoz kapcsolódva átfogó felújításon esik át a Főnix Csarnok. A 18 éves létesítmény biztonságosabb, energiatakarékosabb és modernebb lesz. A munka október végéig befejeződik – jelentette be Papp László polgármester 2021. február 11-én a helyszínen.

A magyar kormány és a Magyar Kézilabda Szövetség támogatásával, nettó 2,5 milliárd forintból újul meg az ország második legnagyobb multifunkciós sportcsarnoka. A munkaterületet február 1-jén vette át a kivitelező, a felújítással kilenc hónap alatt kell végeznie. A csarnok kívülről nem változik, és a befogadóképességét sem befolyásolja a felújítás, a belső tereket és a kiszolgáló hátteret korszerűsítik, hogy megfeleljen az Európai Kézilabda Szövetség előírásainak.

A közlekedő terek új burkolatot kapnak, a gépészet, a légtechnika teljesen átalakul, valamint energiatakarékos LED-világításra térnek át. Emellett audiovizuális eszközöket, perimétert helyeznek el a csarnokban, illetve új beléptetőrendszert építenek ki, de megújul a biztonságtechnika, a kamerarendszer, és természetesen az öltözők és a szociális blokkok is megfelelnek majd a 21. század kívánalmainak.

A 2022-es szlovák-magyar közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság mérkőzéseit hat városban játsszák majd. A Főnix Csarnok csoportmérkőzéseknek ad majd otthont. 2024-ben pedig újra női kontinenstorna társházigazdája lesz Debrecen.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.