Campus zárónap - vérszegény kezdés, fantasztikus finálé

Byealex és a slepp

Az érdeklődés a jubileumi évét ünneplő X. Campus Fesztivál zárónapján is hatalmas volt. Több ezren néztek ki a Nagyerdőre a Fesztivál szombati, utolsó napjára.

A délutáni sztársorozatot a Telekom Nagyszínpadon a Soulwave kezdte, azonban – talán ez a kis esőnek tudható be  - a vártnál jóval kevesebben voltak kíváncsiak az együttesre.  A fiúkat a Nagyszínpadon Fluor Tomi és Diaz formációja, a Wellhello követte. Ők már gyakorlatilag a teljes teret megtöltötték rajongókkal, akiknek nem kellett csalódniuk- a srácok hatalmas bulit csináltak. Nem úgy a legnagyobb lelkesedéssel várt sztárvendég és együttese, Lukas Graham.
A dán énekes ugyan tüzelte a nézőket, ők nem igazán ismerték a fiatal sztár dalait és szövegeit. Mindösszesen kettő dal volt, amelyet a rajongók hada végig tudott énekelni: a korábban a listák élén is álló „7 years” és a szintén 2015-ben kiadott Mama Said. Ugyan nagy tapsot kaptak a zenészek és Lukas, de az emberek egy nagy része kisebb fintorral hagyta ott az utolsó feladatát ellátott Nagyszínpadot. A helyzetet határozottan mentette és a fesztiválozókkal feledtette a kisebb csalódást Metzker Viki, lemezlovas szenzációs produkciója a Hallban, majd a már vasárnapi percekben (fél 1-kor) kezdődő Korda György és Balázs Klári koncert. A stadion koncerttermében Metzker Vikit a holland származású Bingo Players dj formáció követte, akik teltház előtt keverték a slágereket. Ezzel párhuzamosan és ezt követően késő hajnalig tartó bulival zárták a jubileumi Fesztivált, amelynek jóval sikerült túlszárnyalnia az előzetes látogatószámmal kapcsolatos terveket: 105 ezren voltak kíváncsiak a 252 zenei és 300 nem zenei programra.

A jövő évi, 2018-as Campuson ugyan lehet majd az ideihez képest kicsit szépíteni, de mindenképp meg kell hagyni: a tizedik buli tökéletesen emlékezetesre sikeredett kinek ezért, kinek azért.

marci

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.