Az újrafogalmazott Medgyessy-kör

Medgyessy-kör

A nagy múltú Medgyessy Ferenc Képzőművészeti Kör és Szabadiskola alkotóinak munkáiból nyílik kiállítás január 16-án (csütörtökön) 17 órakor a Debreceni Művelődési Központ Újkerti Közösségi Házában.

A kiállítást Potyók Tamás festőművész, a kör vezetője nyitja meg (zenei közreműködő: Gyöngy Dániel.) Kiállítók: Bertók Krisztina, Domokos Zoltán, Erdeiné Törőcsik Katalin, Fehér Boglárka, Gyöngy Dániel, Gyöngy Hajnal, György Gabriella, Juhász Emőke, Kocsány Ágnes, Kőműves Zsuzsanna, Nagy Ferenc Attila, Ugrin Károlyné, Vígvári Zsolt.

A Medgyessy-körben a rajzolás és festés titkait lehet elsajátítani. Az 1960-as évektől sok művész került ki falai közül. A kör vezetése a korábbi időkben Félegyházi László és Bíró Lajos festőművészek nevéhez kötődött. Később Fátyol Zoltán, Lukács Gábor, Palotai Erzsébet, Tamus István és Subicz István festőművészek oktatták a képzőművészi alkotómunka tudnivalói iránt érdeklődőket. 2013 szeptemberében a Medgyessy-kör újrafogalmazta önmagát és ismét megnyitotta kapuit; vezetője Potyók Tamás festőművész lett.
A Medgyessy-kör helyszínt ad a tradicionális technikák elsajátításához, szemléletmódjában kapcsolódik klasszikus ábrázolási metódusokhoz. Lehetőség van gipszfejek és beállított csendéletek alapján elsajátítani a rajzolás és festés hagyományos technikáit. Heti egy alkalommal (csütörtökönként) élő modellt is alkalmaznak. Ceruza, szén, különböző rajzeszközök, pasztell, akril és olajfestés technikai fejlesztésére, szemléletmódjának csiszolására nyílik mód. A szakirányú felvételire való felkészítés szintén a Medgyessy-kör profiljához tartozik.

Az alkotások február 11-ig tekinthetők meg hétfőtől csütörtökig 9 és 20 óra között, pénteken 9 és 18 óra között (Jerikó u. 17-19.).

(es)

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.