Hajdúszoboszló az egyik legnépszerűbb

Budapest, 2014. február 27., csütörtök (MTI) - A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2013-as előzetes adatai alapján Budapest, Hévíz és Hajdúszoboszló a legnépszerűbb turisztikai célpont az országban - közölte a Magyar Turizmus Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Az összesített vendégforgalmi adatok szerint Budapesten 7,8 millió vendégéjszakát töltöttek el, 5,4 százalékkal többet, mint 2012-ben. A második legnépszerűbb Hévízen 1 millió, Hajdúszoboszlón pedig 739 ezer vendégéjszakát regisztráltak, mindkét adat 3,8 százalékkal jobb a 2012-esnél.

A legnépszerűbb tíz városban működő kereskedelmi szálláshelyek összesen 12,9 millió vendégéjszakát regisztráltak, ami a magyarországi vendégforgalom több mint felét, 56,9 százalékát teszi ki.

A belföldi vendégeknél az első három helyen Budapest, Hajdúszoboszló és Siófok áll, a külföldieknél pedig a főváros után Hévíz és Bük volt a legnépszerűbb. A legnagyobb mértékben Egerszalók vendégforgalma nőtt, 18 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el a Heves megyei községben, míg Győrben 7 százalékkal kevesebb vendégéjszakát regisztráltak.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.