Hajdúdorogi „feketearany”

Debrecen, 2014. március 3., hétfő (MTI) - Lebuktattak a pénzügyőrök egy kereskedőt, aki illegálisan árult ékszert egy internetes aukciós oldalon - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hajdú-bihari sajtóreferense hétfőn az MTI-t.

Kiss Nóra közölte: a NAV Hajdú-Bihar Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága, valamint a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Hatósága (Nehiti) közös ellenőrzése illegális ékszerkereskedőt buktatott le, aki a Vaterán árusított nemesfémből készült ékszereket.

Az ellenőrzés próbavásárlással kezdődött, melynek során a pénzügyőrök aranygyűrűt vásároltak egy hajdúdorogi magánszemélytől, aki 2007 óta árusítja a nemesfémből készült ékszereket a Vatera aukciós oldalon, úgy, hogy sem adószámmal, sem a szükséges hatósági engedélyekkel nem rendelkezik.

A hatvankilenc darab, fémjelzés nélküli, összesen 300,4 gramm súlyú, különféle nemesfémből készült ékszert a Nehiti munkatársai külön eljárás keretében lefoglalták.

Az engedély nélküli tevékenység és bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt a NAV és a Nehiti eljárást indított az ékszerkereskedő ellen, aki akár több százezer forintos bírságra is számíthat.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.