Várda keserű

Mi történt veletek?   Fotó: dvsc.hu

Biztosan állítom, nem volt bunda a szombati Kisvárda-Loki foci mérkőzés. Onnan tudom, hogy több játékos is mondta vasárnap.

Hiába a szurkolói elégedetlenség, a pletyka, a rossz, valótlan hírek terjesztése, a sarácok a mutatott játék alapján zakóztak. Igaz, az ellenfélnél ott volt a héten elitélt hórihorgas center, aki bunda miatt kapott három év eltiltást, a pályák körenyékére sem mehetne, de mire másodfokon jogerőre emelkedik ebből valami, csatárunk már az öregfiúknál is csak teljesítmény-fokozóval rúghatja majd a bőrt. Valljuk meg őszintén, ráadásul jól is játszott.

Szóval, Bódiék kifejezetten rosszul futballoztak. Valahogy emlékeztetett engem a meccs a tavalyi, Diósgyőrben elszenvedett fiaskóra. Ott is lélektelenül, elképzelés nélkül passzolgattunk.

A focihoz szerencse is kell. Ezt tartja a mára közhelyessé vált mondás. Én ezt Debrecenben úgy mondanám, hogy nálunk a focihoz szerencsejáték is kell. Mert hogyan lehet az, hogy nem igazolunk senkit, ide nem várunk labdarúgót, innen csak mennek az emberek. 

A kritikus pont a csatárok posztja. Könyvest úgy adta el a klub, hogy most még pénzt kapott érte. Tabakovics jó, ha valamikor májusban gyepre termett lehet, a maradék pedig, valljuk meg őszintén, nem pályázhat európai aranycipőre.

Volt itt a minap egy 22 éves holland srác három napig. Nagyon tetszett a szakmai stábnak. Ő is jött volna szívesen, aztán úgy szólt a hír, nem tudott megegyezni a főnökkel. 

Szóval bitztosan állítom, nem volt bunda. A kisvárdai légió közepes melóval, de jól teljesített.  Nekünk maradt a blama, meg némi hit. Legalábbis remélem. Mert szombaton jön a Fradi. És erről többet nem is érdemes fecsegni. Most nem kellene fogadkozni előre. Menni kell majd kettőtől négyig, mint a meszes, még akkor is, ha  abszolút nem mi vagyunk az esélyesek. 

Fogadkozni csak nekem szabad. Én ott leszek, kiabálok majd, meg remélem, vagy tízezren a lelátókon. Mert tudom, hogy a fiúk ennél sokkal, de sokkal többet tudnak.

A dobogó, a nemzetközi indulás ennek a társaságnak igenis elérhető. Mert ezek a gyerekek  sikerre termettek. Reméljük, hogy a DVSC a következő hétvégén jobban teljesít!

És akkor én a kisvárdai keserűt SZIMÁN lenyelem.

W. Gy.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.