Választás 2014 – Vona Gábor öt pontja

Budapest, 2014. április 3., csütörtök (MTI) - Öt pontban foglalta össze a Jobbik elnöke azokat az intézkedéseket, amelyeknek kormányra kerülésük esetén azonnal nekilátnának az egzisztenciális válság felszámolása érdekében.

Vona Gábor csütörtöki sajtótájékoztatóján ismertette: érdemben bővítenék az államilag finanszírozott felsőoktatási férőhelyeket, emellett fenntartanák és kibővítenék a családi adókedvezmény rendszerét. Úgy értékelte: a harmadik gyermektől számítva jó támogatási lehetőségek vannak, de szükség van további ösztönzésre az első és második gyermekek vállalásához.

A jobbikos pártvezető a devizaválság megoldását is az első hónap feladatai közé sorolta. Álláspontja szerint a kormány eddig csak az időt húzta a kérdésben. Azt mondta, pártja felvételkori árfolyamon forintosítaná a devizahiteleket és a bankokra terhelné ennek költségét.

Vona Gábor jelezte: 5 százalékra csökkentenék az alapvető élelmiszerek, a gyermekneveléshez és a mindennapi megélhetéshez szükséges termékek áfáját. Emellett 40 év munkaviszony után a férfiak számára is lehetővé tennék a nyugdíjba vonulást és sávosan emelnék a nyugdíjakat - fejtette ki az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje.

Kiemelte: az elmúlt 20 évvel ellentétben nem „politikai sárdobálásra”, hanem a magyar emberek egzisztenciális, szociális, gazdasági helyzetének javítására koncentrálnának, s szakítanának mind a Fidesz, mind az MSZP kormányzásával, amely szerinte sosem az emberek valódi problémáival foglalkozott.

A Jobbik elnöke reagált arra is, hogy egy siófoki hangfelvétel szerint a Közgép támogatja a Fidesz kampányát. Azt mondta, ez számukra nem okozott meglepetést, és az elszámoltatás szükségességét igazolja. Hozzátette: pártja számtalanszor javasolta, hogy a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt nevéhez köthető cégbirodalmat vizsgálja egy vizsgálóbizottság az Országgyűlésben.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.