Utánunk a gólözön

Gólöröm  Fotó: DVSC

Az újoncok meccsén a Gyirmót együttesét látta vendégül, s győzte le a DVSC labdarúgócsapata szeptember 10-én, az OTP Bank Liga hatodik fordulójában.

Jókedvűen gyülekezett a debreceni nézősereg a lelátókon, hiszen a DVSC női kézisei nem sokkal korábban kifogástalan második félidei teljesítménnyel fektették kétvállra a Kisvárdát az új idény első erőpróbáján. Most pedig a labdarúgókon volt a sor, akik szinte egy az egyben lemásolták a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban látott sikerreceptet.

Az első félidő ugyanis kiegyenlített, küzdelmes csatát hozott, mi több, utolsó perceiben Csertői Aurél legénysége előtt adódtak ígéretesebb lehetőségek. Egyre fokozódni látszott hát a publikum elégedetlensége, ám a folytatásra egy egészen más szellemiségben futballozó Loki futott ki a gyepre. Huszti Szabolcs két pozícióban is a frissítésben látta a megoldást: Korhut Mihályt Sós Bence, míg Soltész Dominikot Bárány Donát váltotta. Bévárdi Zsombornak pedig két perc sem kellet ahhoz, hogy vércseként csapjon le az adódó helyzetre. Magabiztos befejezése után alighanem megkönnyebbült a társaság, pláne, miután Ugrai Roland csipetnyi szerencsével megduplázta a cívisvárosi előnyt. Ezután Sós Bence percei következtek, aki előbb a másik cserével, Báránnyal játszott össze, s tekert mintaszerűen a kapu bal oldalába, majd egy ügyes kiugrást követően a hosszú sarokba helyezte saját maga második, csapata negyedik találatát. Örömfoci a javából! A házi gólpárbajban azért Ugrai sem akart lemaradni, és egy tűpontos lökettel kínálta meg a bal alsót, megadva a kegyelemdöfést, s beállítva az 5-0-ás végeredményt.

Győzelmével a Vasutas a létfontosságú három pont begyűjtése mellett alighanem a drukkerek bizalmát és szimpátiáját is visszanyerte, hiszen előny birtokában sem vonult vissza védekezni, helyette a lefújás pillanatáig ostrom alá vette a gyirmóti kaput, látványos támadásokat vezetett és tetszetős gólokat rúgott. Hogy a kellemes sziporka mennyiben tükrözi a DVSC jelenlegi valós tudását, arra a következő fordulók adhatják meg a választ. Annyi azonban bizonyos: Huszti Szabolcs gárdája az átmeneti megtorpanások ellenére tud határozottan és eredményesen focizni, emellett a fejekben is rend van, ugyanakkor az sem kérdéses, hogy a mezőny nagyobb része ellen az eddig akadozó játékelemek és csapatrészek is jóval nagyobb próbatétellel szembesülnek majd, mint a mögöttünk hagyott bajnokin.

DVSC-Gyirmót 5-0 (0-0)

Nagyerdei Stadion, 3062 néző. Vezette: Andó-Szabó.

DVSC: Kosicky – Kusnyír, Baráth P., Deslandes, Korhut (Sós, 46.) – Bényei Á., Dzsudzsák – Bévárdi (Gyönyörű, 88.), Soltész, (Bárány, 46.) Ferenczi – Ugrai (Tischler, 86.). Edzők: Huszti Szabolcs és Toldi Gábor.

Gyirmót: Rusák – Major (Szegi,69.) , Ikic, Széles, Zeke – Radics (Hajdú, 69.), Vass Á. – Hasani (Varga B., 69.), Nagy P., Herjeczki (Medgyes, 69.) – Simon A. Edző: Csertői Aurél.

Gól: Bévárdi (47.), Ugrai (51., 77.), Sós (64., 66.)

Tóth Sándor

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.