Szenegál megvan, jön a neheze

Magabiztos győzelem  Fotó: Eurosport

A magyar kézis lányok Szenegál ellen kezdték meg világbajnoki középdöntős szereplésüket. Bár a magabiztos kezdés után a szenegáliak igyekeztek zárkózni, kihasználni a védelmünk lazulását, végül tízzel nyertek Győri-Lukács Viktóriáék.

Ezúttal a szélen Töpfner Alexandra, valamint az ifjú kapus Bukovszky Anna is hiányzott Golovin Vlagyimir bevetésre kész keretéből a mérkőzésen. A kezdés után rögtön főszerep jutott a szélsőknek, Schatzl Nadine indította balról a magyar gólgyártást. Hárommal is vezettünk már, amikor Sagna a padról érkezve vette hátára a csapatot, majd szerezte meg csapata első találatát. Aztán a pontosan játszó Magyarország piros mezes alakulatában Vámos Petra is villant, a fiatal lokista irányító is eredményesen és kreatívan kézilabdázott. Tíz perc elteltével Sagna révén jött a második szenegáli találat. Úgy tűnt, a mieink hamar le szeretnének zárni minden nyitott kérdést, remekül működött a védekezés belső része a falban, negyedóra elteltével mindössze négy lövésig jutott el Szenegál, ebből kettőt Böde-Bíró Blanka hárított is. Több mint nyolc perces gólcsend következett az ellenfélnek, amikor a szélek megállíthatatlan játékának köszönhetően immár a két számjegyű előnyért támadhattunk. Noha nem játszott hibátlanul a magyar válogatott – több eladott labda, technikai baki is becsúszott –, nem forgott veszélyben a vezetés. Egészen az első felvonás hajrájáig, amikor is 4-1-es futással zárkózott egyre lelkesebb riválisunk, így már hatra csökkentve hátrányát. A cserék, úgy tűnt, nem igazán váltak be, a félidő utolsó másodperceiben még a kapusok mutattak be egy-egy védést, szünetre maradt a hat gólos különbség: 8-14 állt az eredményjelzőn a szünetben.

A fordulást követően Sagna továbbra is megállíthatatlanul gyűjtötte találatait – megdolgozva a meccs embere címért – Klujber Katrin azonban nem hagyta magát, hetesekből és akcióból is eredményes volt, a széleink pedig továbbra is szorgoskodtak. A védekezésben Bordás Réka vállalt oroszlánrészt. Csaknem negyedóra elteltével Schatzl a hatostól mutatott be szépségdíjas mozdulatot, futtából, csuklóból felfelé lőtt, a labda pedig zörgette a hálót, immár újból egy híján tízgólos vezetésnél. Közeledve a végjátékhoz újabb sorcsere következett, a bal szélen Márton Gréta jelentkezett, aki néhány perccel később máris bevette a kaput. Aztán szerencsétlen eset következett.

A magyar hálót már Szemerey Zsófi védte, akivel szemben Sy érkezett, az ütközés pedig balul sült el. Frissen beállt kapusunkat rögtön ápolni kellett, majd fájdalmas sérülés gyanújával kellett letámogatni. A hajrára aztán minden kérdés eldőlt, még Bíró is lőtt egy egészpályás gólt a kapuból. Az utolsó percben még Camara ziccerét is hárította, végül pedig Márton tüzelt sikerrel, beállítva a végeredményt: 20-30, Magyarország megnyerte első középdöntős találkozóját.

Az írás születésekor reménykedve, hogy Szemerey sérülése nem súlyos, és mihamarabb jobban lesz, a folytatás szombaton következik. Aznap este Svédország lesz az ellenfél igen nehéz és az olimpiai részvétel szempontjából rendkívül fontos összecsapáson.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.