Sakkolimpia - Fölényes férfisiker Algéria, női győzelem Bolívia ellen

Budapest, 2014. augusztus 2., szombat (MTI) - A magyar férficsapat Algéria legjobbjai ellen nyert fölényesen, a női válogatott pedig Bolívia együttese felett diadalmaskodott könnyedén a sakkolimpián, amely szombaton kezdődött meg a norvégiai Tromsőben.

 

    A férfiaknál az első táblán játszó Balogh Csaba és az első olimpiáján részt vevő, harmadik táblás Rapport Richárd a sötét színeket vezetve gyűjtötte be a teljes pontot, s miután Almási Zoltán és Polgár Judit világossal szintén feladásra késztette ellenfelét, 4-0-s magyar diadallal zárult a mérkőzés.
    A nőknél - az első táblán a sötét bábukat vezető kétszeres olimpiai bajnok, nagy visszatérő Mádl Ildikóval - ugyancsak magabiztos magyar győzelem született a bolíviai válogatott ellen.

    Eredmények, 1. forduló:
    férfiak:
Algéria-Magyarország 0-4
------------------------
Mohamed Haddus-Balogh Csaba 0-1
Almási Zoltán-Halil Bengerabi 1-0
Szaad Beluada-Rapport Richárd 0-1
Polgár Judit-Jamin Szeddaui 1-0

    nők:
Bolívia-Magyarország 0-4
------------------------
Maria Eugenia Ramírez-Mádl Ildikó 0-1
Gara Anita-Daniela Cordero 1-0
Lucia Estrada-Gara Tícia 0-1
Papp Petra-Alexandra Prado 1-0

     A férfiak versenyében 175, a nőknél majdnem 140 válogatott nevezett az augusztus 14-éig tartó, 11 fordulós eseményre, amelyet svájci rendszerben bonyolítanak le - itt nem minden hasonló képességű válogatott játszik egymással -, pontegyenlőség esetén pedig most már a csapatgyőzelmek száma dönti el a sorrendet, nem az egyes táblaeredmények.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.