Románia is fejet hajtott a magyar lányok előtt

A magyar lányok győzelmi öröme

Már biztos, hogy a magyar női junior kézilabda válogatott ott van a világ legjobb négy csapata között. Hibátlanul, veretlenül menetelnek az ifjú hölgyek a legmagasabb csúcs meghódítására.

Kedden délután, ismét óriási mozgolódás volt a Főnix Csarnok környékén. Fél négykor már nem volt parkoló hely, tele voltak a büfék, és a számtalan rendőr jelenlétéből sejteni lehetett, nem mindennapi meccs lesz a falak között.

A Golovin lányok a legjobb négy közé szerettek volna kerülni a XXI. junior vb-n, ennek eléréséhez azonban le kellett győzni Romániát. Azt az együttest, amelynek élén a világhírű mester, Gheorghe Tadici áll. Számtalan felnőtt világ versenyen, olimpián vezette éremig keleti szomszédaink egykori gárdáját. A legképzettebb edzőnek tartják. Hajdanán őt és a szovjet Igor Taraszovot tartotta etalonnak a kézilabda világ.

De térjünk vissza a Főnixbe! A kék-sárgák kezdték a játékot, az első néhány percben felváltva nyúltak maguk mögé a kapusok. Aztán meglódultak a mieink és gyorsan 10-6-ra alakították a derbi állását. Ekkor kért időt Tadici. Nagyon leteremtette az övéit, mert a román lányok percek alatt egy 7-2-es etapot produkáltak, kemény védekezéseiknek nem találtuk az ellenszerét, pontatlanok voltunk, így amikor megszólalt a duda, 17-14-et mutatott a tábla, de nem ide.

Szünet után azzal indult a második félidő, hogy beadta a kulcsot az elektronika, nem működött az eredményjelző. Háfráékat ez mit sem zavarta, mintha az eddigi öt meccsüket akarták volna lekopírozni: ha nem megy az első részben, megmutatjuk a másodikban. Három perc alatt megfordították az állást, a vezetést már nem is adták ki a kezükből. Szebbnél szebb gólokat lőttek, a kapuban Binó is lehúzta a rolót, örömjáték lett az első félidei megszeppenés után. Amikor a két játékvezető lefújta a negyeddöntőt, az időközben megjavult eredményjelző 31-26-os magyar győzelmet mutatott.

Percekig tombolt a publikum, joggal ünnepelték a lányokat.

Pénteken este már a döntőbe jutás a cél. Az ellenfél vagy Dél-Korea vagy Dánia lesz. Az ő mérkőzésükre lapzártánk után került sor.

W. Gy.

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.