Nyolcról a tizenegyre - gondolatok a derbi előtt

Elcsépelt a kifejezés, de tény: nagy meccs lesz szombaton este nyolctól az Oláh Gábor utcában. Nyolcról tizenegy pontra növelheti előnyét a tabellán a DVSC-TEVA együttese a kisalföldiekkel szemben,  ha legyűri Győr csapatát. 

Napok óta ezt szajkózza az országos és a helyi sajtó is, mi sem tudunk  új dolgokat kőbe vésni, csak ötletelni. Arról, hogy mi lenne jó, hogyan kellene összeállítani a Loki kezdőjét, hány védekező középpályás legyen a gyepen a mieinknél, meg ilyenek.

Erre azonban ott van a szakmai stáb, amely bizonyított már az utóbbi hónapokban. De!

Odafigyelni kötelező. Főleg arra a Rudolf Gergőre, aki mostanság jó formát mutat. Aki átverte a piros-fehéreket néhány éve, dicstelenül távozott, kihasznált egy, a szerződésében félre ütött dátumot. Tény, ma nem ő a „B” közép kedvence, várhatóan kap is majd hideget, meleget az ultráktól. Egyre azonban figyelni kell: jól cselez, életveszélyes, nehogy  kettőzött akarattal próbálja majd bizonyítani, hogy maradt volna ő, de nem kapta meg a kért irreális összeget.

Ilyenkor mindig az jut eszembe, ha egy volt debreceni játékos „hazajön” ellenfélként, általában betalál a kapunkba. Így volt ezzel a hetvenes években békéscsabai színekben játszó Imri, vagy később, fél évtizeddel ezelőtt éppen a Győrben focizó Böőr Zoli.

Szóval nem árt az óvatosság. És én mégsem félek. Jobbak vagyunk, empatikusabbak, akarjuk ezt a bajnoki címet. Rudi meg cikázzon a füvön, majd Zsidaiék lebeszélik róla.

Így juthatunk egyről a kettőre. Illetve nyolcról a tizenegyre!

W. Gy.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.