Nagy küzdelem, Vámos-parádé – szűk vereség Siófokon

Köstner Vilmosnak tetszett a csapat hozzáállása  Fotó: dvsckezilabda.hu

Kilencvennégy nap szünet után lépett ismét pályára bajnoki mérkőzésen a DVSC-Schaeffler.

A magyar kézibajnokságban immár sokéves hagyomány, hogy a halászlé, töltött káposzta, bejgli és egyéb karácsonyi finomságok ízletes terheitől épphogy szabadulva, még az újév beköszönte előtt pályára lépnek a csapatok. Bár idén minden esélye megvolt annak, hogy megtörik a sorozat, elvégre a hazai járványhelyzet miatt tucatjával maradtak el a meccsek az őszi idényben. Ennek is köszönhető, hogy december 30-án ugyanazzal a Siófokkal feszült össze a Loki, amelyet a sokhetes szünet előtt legyőzött a Hódosban.

A szeptemberi bravúr és a Balaton-partiaknál menet közben végbement változások kiváló alapot nyújtottak a bizakodásra, így ha nem is kristálytiszta győzelmi esélyekkel, de semmiképp sem remények nélkül vágott neki a szakmai szempontból dicsőséges, néhány aspektusból azonban felejteni kívánt 2020 utolsó utazásának a piros-fehér csapat.

Az üres siófoki arénában valamivel élesebben kezdett a Vasutas, és Jelena Despotovic bátor vállalásainak, valamint a gólok sorát nyitó Vámos Petra mezőnyből kimagasló zsenialitásának köszönhetően uralta az első félidőt. No, persze említést érdemel Bordás Réka is, aki a hazai védők kíméletlen őrizete ellenére rendkívül gólerős formával rukkolt elő, de fontos pluszt tett az összteljesítménybe Bánfai Kíra is, aki első elhibázott kísérlete után higgadt és precíz befejezésekkel terhelte Szikora Melinda kapuját. A 20. percre öt egységgel meglépett Köstner Vilmos csapata, ám az átmeneti megtorpanáshoz és a különbség gyors csökkenéséhez egy kisebb hajdúsági figyelmetlenség mellett elegendő volt Camille Aoustin látványos színészi alakítása. A siófoki szélső Bánfai Kíra lökése után fájdalmas arccal rogyott össze, aminek hatására a sporttársaknak nem volt ellenére, hogy a modern technológia vívmányainak segítségével kiállítsák a debreceniek balkezesét. Hogy mégse veszítsék el a kontrollt a cívisvárosiak, arról a brillírozó Bordást váltó Tóvizi Petra gondoskodott: az Eb-t is megjárt beálló rendre büntetőt vagy gólt érően fordult kapura, így két találatnyi előnyt sikerült megőrizni a pihenőre.

A hibák száma a térfélcsere után sem csökkent, sőt, az ingatag védekezés mellett a támadásépítés egészen arcpirító bakijai sújtották a csapatokat. Ezeken persze csak azok lepődhettek meg, akik nincsenek tisztában azzal, hogy mit jelent a megannyi, előre nem számítható kihagyás, amelyeket a vírus okozott a klubok számára idén. A rapszodikus, teljesen kiszámíthatatlan adok-kapok a Balaton-partiak fölényét hozta, ennek megfelelően Zovko mester tanítványai a cseresorból beszállók villanásaival megtámogatva átvették a vezetést, miközben a hét a hat elleni formációval kockáztató DVSC egyre inkább veszített támadásai lendületéből és pontosságából. Nem úgy Vámos Petra, aki a hajdúsági szemszögből legkeservesebb szakaszban sem adta fel, s kis túlzással egyedül tartotta a lelket társaiban: betörésből, indulásból és hetesből is betalált, így nyílt maradt a végjáték. Esélyeivel azonban jobban ügyeskedett az árnyalatnyival fókuszáltabb Siófok, s végül 35-33-ra megnyerte az összecsapást.

Szégyenkezésre persze semmi oka a lokista hölgyeknek, pláne a fáradhatatlan Vámos Petrának. A még mindig szemtelenül fiatal irányító teljesítményét látva óhatatlanul felmerül az emberben a kérdés: vajon mennyit segíthetett volna a színtelen és súlytalan magyar válogatotton ez a lány a decemberi Eb-n? A választ már soha nem kapjuk meg, az viszont mindennél világosabb: az ifjú karmester nagyon sokra viheti még. Különösen akkor, ha társai is felnőnek hozzá.

SIÓFOK KC–DVSC SCHAEFFLER 35-33 (17-19)
Siófok, játékvezetők: Horváth, Marton.
Siófok KC: Csapó, Szikora (kapusok), Aoustin 2, Böhme 1, Hársfalvi 4, Horacek, Jezic 5, Juhász, Kiss 8, Kobetic 3, Lapos, Mazák-Németh 1, Niombla 3, Such 2, Tomori 1, Tóth 5. Edző: Zovko Zdravko.
DVSC: Csapó, Giegerich, Torda (kapusok), Bánfai 3, Bordás 5, Csernyánszki, Despotovics 5, Kovács A. 4 (1), Petrus, Sápi B., Sápi G., Tóvizi 1, Vámos 13 (4), Vámosi, Vantara-Kelemen 2. Edző: Köstner Vilmos.

Tóth Sándor

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.