Egy félidőt bírt a Vasutas

Nem segített a taktikai megbeszélés  Fotó: DSVC Kézilabda

A szezon utolsó hazai meccsén lépett pályára kedd este a DVSC Schaeffler kézilabdacsapata. A piros-fehérek a mérkőzésen a Ferencvárost fogadták, és nem csekély eséllyel pályázhattak a pontszerzésre. A második félidőt azonban már a zöldek bírták jobban.

Mikor, ha nem most? Hangzott fel a kérdés kedden délután, mielőtt elkezdődött volna a kéziderbi a Hódosban. A DVSC Schaeffler a harmadik helyért küzd az idényben, míg a fővárosiak biztosak lehetnek ezüstérmükben. A Lokinak annál is inkább égetően fontos lett volna pontot rabolnia ősi riválisától, mert jelenleg a Mosonmagyaróvár gárdája foglalja el a dobogó harmadik fokát. Parázs hangulatban, majdnem teltház előtt indult útjára a labda a szezon utolsó Debrecenben vívott találkozóján. Bár az első percekben a zöldek Malestein és Szöllősi-Zácsik révén tartotta magát, Kácsor Grétáék hamar tetemes előnyt alakítottak ki. Némi késéssel aztán a lelátón is nagy csata kezdődött, miután a tizedik perc környékén megérkezett a ferencvárosi dob. A két tábor természetesen nem hagyta szó nélkül a másik színét, igazi rangadóhangulatban járt a labda. A kapuban Catherine Gabriel brillírozott, az első félidő hajrájához közeledve pedig még öt góllal is vezetni tudtak a hazaiak. Szilágyi Zoltán Vámos Petrát és Anca Giegerichet is igyekezett pihentetni, előbbi hiánya a támadásokban némileg meg is bosszulta magát. A szünetben mindössze kettő maradt a hazai vezetésből: 16-14.

A folytatásban hamar fordult a kocka és a kupacímét frissen megvédő Fradi kihasználta a Debrecen jelentős védelembeli hibáit, és átvette a vezetést. Ami a Loki támadásait illeti, emberelőnyből sem sikerült fölényt kialakítani a riválissal szemben. Pozitívum volt, hogy a hajrához érkezve Vámos Petra végül olyan fontos pillanatban lépett pályára, hogy még egyenlítenie is sikerült. A beállóból elhibázott ziccerek és Janurik védései miatt azonban ellépni már nem sikerült. A vége 26-29 lett, a fővárosiak két ponttal térhettek haza, a cívisvárosiaknak pedig továbbra is küzdenie kell a bronzért és a biztos nemzetközi indulásért.

A találkozót követően két játékostól elbúcsúzott a Hódos közönsége, abban a csarnokban ők ugyanis már nem lépnek pályára. Elsőként a debreceni nevelésű – Köstner Vilmos keze alatt felcseperedett – beállótól, Bordás Rékától vettek búcsút, másodízben pedig a kitűnő német kapus, Anca Giegerich is elköszönt. A pacsizáshoz aztán még a sérült Mariana Costa is kiment a b-középhez.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.