Macska a betonban - megkezdődött a filmforgatás

Az elmaradhatatlan csapó

A DISZPolgár tavasszal adott hírt az előkészítés alatt álló filmről. A „Macska a betonban” címet viselő alkotás áldokumentum vígjáték.

Nagybegyesen (Nagyhegyesre hajazva) gázkitörés történt, ami után megszaporodtak a furcsaságok. Péter, a vízóra-leolvasó megfigyelésekbe kezdett, összegyűjtötte a környéken előfordult különcségeket. Egyik sarkalatos megállapítása szerint a helyi macskák nemcsak egyszerűen átgázolnak a friss betonfelületeken, hanem azokat módszeresen végigtapossák.

A stáb, a DISZ egyesület által is támogatott film első felvételeit augusztus 11-én vette fel. Egész nap Nagyhegyesen forgattak. Három helyszínen (kocsma, a Kráter-tó, legénylakás) számtalan jelenetet és rengeteg vágóképet rögzítettek. A hagyományos kamerás felvételek mellett, drónnal fényképezettek is változatosabbá teszik majd az alkotást. A nyári rekkenő hőség ellenére remek hangulatban folytak a munkálatok.

A film rendezője Deák Ferenc, aki a DISZPolgár magazin egyik munkatársa is. Ő írta a forgatókönyvet is. Az operatőr Jakab Attila, aki – többek között – a RTL Klubnak is dolgozik. A főszereplő Erdei Péter szabadúszó debreceni színész. E rövid tudósítás szerzője csapós, forgatási naplóvezető, és sok minden más.

A stáb, a tervek szerint augusztus 20. körüli ünnepi napok egyikén forgat újra.

Somogyi Ferenc

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.