Aranymezes Loki-diadal Kaproncán

A meccs legeredményesebbje, Töpfner Alexandra  Fotó: EHF

A DVSC Schaeffler női kézilabda-csapat második EHF Európa Liga mérkőzését is megvívta, ezúttal idegenben. Az igen rutinos horvát alakulat, a nemzetközi porondon is jól ismert RK Podravka Koprivnica otthonában lépett pályára Szilágyi Zoltán csapata. Az eredményt illetően pedig aligha akadt kérdés: Vasutas-diadal.

Csaknem nyolcórás buszúton volt túl a piros-fehér leányhad. A csapatot elkísérte százötven szurkoló is, a kaproncai csarnok vendégszektora pedig teljesen megtelt kezdésre. A csapat játékoskeretét illetően friss információ volt, hogy Planéta Szimonetta hosszabbított, így 2025-ig biztosan a Hódosban honoló piros-fehérek kötelékében marad. A Hornyák Dórát és Jovovics Jovanát továbbra is nélkülöző DVSC Schaeffler játékosai a 2022 tavaszán megszerzett bronzérem tiszteletére készült aranyszínű mezben léptek pályára.

A hangulat tehát a debreceni fanatikusok jóvoltából adott volt, kezdődhetett a találkozó. A mérkőzést – betudhatóan a hosszú útnak – némileg álmosan kezdte a Loki, de hamar magára talált a cívisvárosi alakulat. Az első percekben fej-fej mellett haladtak a felek, aztán lassan kezdett magabiztos előnyt kiépíteni a kezdeményezőbb vendég gárda. Támadásban igyekeztek betörni, vagy a labdát bejátszani a debreceniek, aztán Kácsor Gréta beállásával az átlövések is szépen megszaporodtak. Tucakovic kapuját Töpfner Alexandra, a Loki legbiztosabb heteslövője is tökéletesen bombázta büntetőkből.

Védekezésben is eredményesen működött a DVSC Schaeffler az első félidőben, bár korántsem volt hibátlan a játék, a horvátok szélsőit szinte tökéletesen sikerült megfogni. A vendégek számára a legnagyobb fejtörést az ifjú osztrák irányítótehetség, Ana Pandza harciassága okozta, de a Podravka érdemben ennek ellenére sem tudta számottevő hibákra kényszeríteni ellenfelét. A túloldalon Hámori Konszuéla próbálkozott agilis betörésekkel, nem is kevés sikerrel. Az első felvonás hajrájához közeledve a Loki szemtelenül fiatal irányítója is lehetőséget kapott, Csernyánszki Lili hősies vetődéssel, illetve a falról levágódó labda visszaszerzésével szállt be. Az első harminc perc zárómozzanataként még Catherine Gabriel védett időntúli hetest. A szünetben 11-7 arányban vezetett a Debrecen. A játék képe alapján úgy tűnt, kétségtelen, hogy ez a mérkőzés a Vasutasé kell, hogy legyen.

A fordulást követően is érezhető volt a Podravkán némi tanácstalanság, a második félidei gólgyártást pedig Kácsor kezdte bombagóllal. Rögtön megvillant a hajdúságiak balszélsője, Petrus Mirtill is. A jobb szélen ezúttal Mariana Costa helyett villogó Töpfner mezőnyből is betalált, az egyre jobban széteső Podravkának pedig több mint 39 játékperc kellett, hogy tizedik gólját is megszerezze, mire a vendégek már héttel vezettek. Anca Giegerich pedig jött, látott, és heteseket védett.

A hajrában a Loki edzője kérésének megfelelően türelmesen, kényelmesen járatta a labdát, főszerepbe kerültek a szélsők. Csattanóként még Csernyánszki Lili is hálóba küldött egy alulról felhúzott bombát nyolc méterről, a Vasutas pedig esélyt sem hagyott a Podravkának. Második EHF Európa Liga meccsét is megnyerte a Szilágyi-csapat. A végeredmény: 26-20-as debreceni győzelem. Kettőből kettő, méltán szólt a lelátóról: Ez Debrecen!

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.