Lélekfürdő a Kenézyben

Bármikor szükségünk lehet segítségre

A Kenézy Gyula Egyetemi kórház új programot indított Lélek-fürdő elnevezéssel. Ez az országosan egyedülálló kezelési forma arra az általánosan ismert tényre épít, miszerint érzéseink, gondolataink hatással vannak fizikális egészségünkre is.

A kéthetes rekreációs program, egy mentális állapotfelmérést követően, szakemberek előadásait és gyakorlati foglalkozásokat foglal magába. Szó lesz többek között az egészségmegőrzés, a társas kapcsolatok, a szokásaink, a hit és az egészséges táplálkozás egészségügyi állapotunkban betöltött szerepéről. Ezzel fontos, a szakemberek részéről már régóta vágyott terápia valósulhat meg. Az egészség ismeret, egészség készséggé válhat. A programban pszichológusok, orvos, teológus, gyógytornász, ápoló szakemberek dolgoznak együtt.

  • Olyan kliensekre számítunk, akik nagyobb nyomásnak vannak kitéve, ezért megbomlik a testi és a mentális állapotuk egyensúlya, egy korszakváltás, válás, nehéz tanév, szolgálat után, vagy például nyugdíjazást követő időszakban. Egy betegség utáni felépülés további ideális lépése lehet a program. Itt feltöltődhetnek, önismeretre tehetnek szert, megtanítjuk és fejlesztjük azokat a készségeket, amelyek segítenek egy adott helyzet feldolgozásában – mondta el dr. Móré E. Csaba, a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Felnőtt Pszichiátriai Osztályának osztályvezető főorvosa.

A program 2018 szeptemberében indul, amire a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Felnőtt Pszichiátriai Osztályán és Debreceni Egyetem Pszichiátriai Klinikáján lehet jelentkezni.

Molnár Zoltán

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.