Példaértékű összefogás a gyógyulásért

Reméljük, hamar meggyógyul!

Jótékonysági teremlabdarúgó-tornának adott otthont a Hódos Imre Rendezvénycsarnok vasárnap délután. Az esemény a DVSC Öregfiúk és az Ultras Debrecen csatájával indult, majd a DVSC első bajnokcsapatából verbuválódott együttes a Kowalsky meg a Vega csapatával.

Délután négykor indult útjára a labda a Hódosban. A városi kispályás bajnokságban vitézkedő Ultras Debrecen összeállítását elnézve aligha lehetett kétséges, itt bizony alaposan megizzadnak majd a korábbi kedvencek. Parányi megilletődöttség azért érezhető volt, elvégre olyan nevek futottak szembe ultráinkkal, mint Kerekes Zsombor, Igor Bogdanovic, Dombi Tibor, vagy épp Sándor Tamás.

Kivétel nélkül olyan spílerek, akik mai napig értik és tudják ezt a játékot, legyen szó akár nyílt, akár zárt terepről. Ennek tükrében nem meglepetés, hogy főképp az Öregfiúk irányították a játékot, de a lelkesen és sportszerűen küzdő szurkolók előtt is adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek a gólszerzése. Végül az egykori bajnokok, dörzsölt technikai megoldásaiknak és olajozott passzjátékuknak köszönhetően, előnnyel vonulhattak pihenőre.

Az ultrák persze a folytatásban sem adták fel, 1-3-nál össze is jött az újabb szépítő találat, ám ezt követően már csak a szurkolók kapujának hálója zörgött. Zúgott a vastaps minden alkalommal, ám a legnagyobb elismerés egyértelműen Igor Bogdanovic utolsó találatát kísérte: a kiváló center egy pazar esernyőcselt követően helyezett higgadtan a kapuba, bizonyítva, hogy tudás semmit sem kopott az évek alatt. 6-2 lett a vége, kritika azonban egyik oldalt sem érhette. Bár a B-közép olykor-olykor „odaszúrt” egyet a pályán izzadó társaknak, viccből persze, hisz ezen a délután legkevésbé az eredmény volt a lényeg.

Ha már B-közép, a körítést sem érhette kritika, szóltak a jól ismert szurkolói dalok. No meg a „Bombázó, bombázó”, és a „Zsombi csak egy van”, ám a hangulat a második találkozón hágott igazán a tetőfokára, ekkor a lelátói légkör a tétmeccseket idézte. Az egykori profik persze a Kowalsky zenészeit már sokkal lazább gyeplőre eresztették, a második félidőben pedig összekeverték a csapatokat, így mindkét oldalra jutott zenész és futballista. A látványos, gólokban bővelkedő összecsapás végül 8-6-os Kowalsky-győzelemmel zárult.

A rendezvény 684 ezer forintos bevételének egyik felét a Tündérkör Alapítvány, másik felét pedig a nemrégiben leukémiával diagnosztizált Vietorisz Áron kapta, aki a Debreceni Labdarúgó Akadémia U14-es csapatának tagja.

Zúgott az „Áron, gyógyulj meg!” és a „Soha ne add fel!”, a játékos és édesapja pedig a pályán köszönte meg a DVSC és a szurkolók adományait és odaadó támogatását. A megható pillanatok végén Áron édesapja így fogalmazott: „Reméljük, Áron legyőzi a betegséget, és később meghálálja a segítséget, amit most kapott!” Így legyen! Innen is kívánunk mielőbbi teljes felépülést Vietorisz Áronnak! Soha ne add fel!

Akik esetleg nem tudtak kilátogatni a vasárnapi mérkőzésekre, de segíteni szeretnének, a Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítványon keresztül megtehetik.

Az alapítvány számlaszáma: 11993001-02325172-10000001

Nagyon fontos, hogy a közleményben fel kell tüntetni: Áron. Az így – Áron megjegyzéssel beérkező – adományokat az alapítvány 100 százalékban továbbítja a család részére a kisfiú minél jobb ellátása érdekében.

Tóth Sándor

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.