Nagyarányú Loki-diadal május első napján

Szép volt, lányok!  Fotó: DVSC Kézilabda

Az MTK elleni imponáló diadal után most a Hódosban készült nyerni szerda este a DVSC Schaeffler. Az ellenfél a szomszédvár Kisvárda gárdája volt. A két pont sorsa gyakorlatilag az első félidőben eldőlt.

Szilágyi Zoltán leányhada a bronzérem szempontjából fontos győzelmet aratott a fővárosban, ezúttal pedig hazai parketten szeretett volna két pontot gyűjteni május elsején a piros-fehér gárda. Bár a nézőtér a megszokottnál jóval foghíjasabb volt ezúttal, a debreceni csapat mégis papírforma szerint a mérkőzés egyértelmű esélyeseként vágott neki a keleti összecsapásnak.

A gólgyártást Szabó Nina kezdte, aki a fekete mezben kiálló várdaiak falán keresztül lazán vette be Mátéfi Dalma kapuját. A vendégek részéről Karnik Szabina hétméteresből egyenlíthetett volna, ám a Debrecenben is jócskán ismerős átlövő a keresztlécet találta el a vonalról. A szabolcsiak első találatát négy és fél perc elteltével a Kisvárdán játszó debreceni akadémista Makó Zoé jegyezte. Szépen oszlottak a gólok debreceni oldalon. Bár a Kisvárda vezetni is tudott, de a Vasutas nem hagyta ellenfelét felülkerekedni. Petrus Mirtill találata után már öt gólszerzője volt a Lokinak. A KKC-nak nem volt ínyére a Szilágyi-csapat gyors játéka, több mint hatperces gólcsendje után csupán zárkózni tudott a vendég gárda negyedóra elteltével. Az első felvonás utolsó szakaszához közeledve Kácsor Gréta is látványos átlövésekkel jelentkezett be, ezzel növelve csapata előnyét – három egymást követő alkalommal. A rend kedvéért az ifjú balátlövő negyedszer is betalált, a differencia pedig rohamosan közelített a tízhez. A szünet előtti utolsó percekre fordulva Gabrijela Bartulovics ihletett védéseit élvezhette a közönség, majd Csernyánszki Liliána gólja, illetve az ugyancsak szemtelenül fiatal Kelemen Dorina két találata ugrasztotta talpra a közönséget: megvolt a tíz pont különbség. Az első menet utolsó gólját Csernyánszki jegyezte: 18-8-as állással vonultak pihenőre a felek.

A fordulást követően sem talált fogást éremért harcoló vendéglátóján a kiesés elől menekülő KKC. A Debrecen kapujában Catherine Gabriel köszönt be védésekkel, Tamara Haggertyék pedig már húsz fölött jártak három perc elteltével, míg a túloldalon Karnik igyekezett zárkóztatni övéit. Noha nagy volt a különbség, a várdai kapuban Mátéfi sem tétlenkedett. Ennek ellenére sorra érkeztek a gyors cívisvárosi gólok, bő negyedórával a találkozó vége előtt gyakorlatilag minden nyitott kérdés eldőlt, csupán a végeredmény arányának kellett véglegessé válnia. A meccs záró szakaszában Vámos Míra is előlépett a gólszerzők névsorába – rögtön duplával. Bucsi Lili hetesgóljával zárult a találkozó. A végeredmény 33-19 lett a hazai DVSC Schaeffler javára. A Loki újabb fontos pontokat szerzett, míg a Kisvárdának továbbra is küzdenie kell a végelszámolásnál lehető legmegfelelőbb pozícióért, hogy elkerülje a búcsút az élvonaltól.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.