Közlekedésfejlesztés Hajdúsámsonban

Hajdúsámson, 2014. augusztus 27., szerda (MTI) - Három szorosan összefüggő projekt kivitelezése fejeződött be Hajdúsámsonban, a teljes beruházás több mint 800 millió forintba került - közölte a hajdú-bihari település független polgármestere szerdán a projektzáró rendezvényen.

Hamza Gábor elmondta: az európai uniós és magyar központi költségvetési támogatásból megvalósult projektek keretében a 471-es út városi szakasza mellett mintegy 3,7 kilométer hosszú kerékpárutat építettek. Ugyanilyen hosszúságban megoldották a felszíni csapadékelvezetést is.

Naponta 8-8,5 ezren ingáznak Debrecen és Hajdúsámson között, a megyeszékhelyen dolgozó hajdúsámsoniak egy részének  életét is megkönnyíti a most befejeződött közösségi közlekedés fejlesztési projekt: a jövőben ugyanis kisbuszok szállítják a település központjába a kertségekben élőket, megkönnyítve ezzel a Debrecenbe tartó járatok megközelítését - mondta a polgármester.

Ezen túlmenően a település területén buszmegálló, buszöblök, buszperonok, buszforduló épültek a projekt keretében - tette hozzá.

Hamza Gábor tájékoztatott arról is, hogy hamarosan megkezdődik a halálútnak nevezett 471-es út korszerűsítése: Debrecen és Hajdúsámson között négysávosra bővítik az útszakaszt, és megújul az út Hajdúsámson és Nyíradony között is.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.