Két pont a hosszú út jutalma

Bordás Réka (fehérben) védekezik Fotó: kisalfold.hu

A Mosonmagyaróvár otthonába látogatottak pénteken a DVSC Schaeffler női kézisei. Kovács Annáék magabiztos, hétgólos győzelmet arattak az UFM Arénában.

Az elmúlt meccsein jó játékot produkáló, remek formában kézilabdázó MKC pályáján szoros mérkőzésre és heves küzdelemre volt kilátása a Debreceni Vasutasnak. Bóna Szabolcs játékvezető rosszul lett, így a bíróváltás miatt húsz perccel későbbre csúszott a találkozó kezdése.

A hazaiak kezdtek góllal, Simona Szarkova átlövésével ragadták magukhoz az előnyt, azonban Bulath Anita egyenlíteni tudott. Gyorsan érkezett a válasz, majd Kovács és Jelena Despotovic révén átvette a vezetést a Debrecen. Percekig fej-fej mellett haladtak a felek, a mérkőzés pörgős, gyors iramú volt. A DVSC kapujában Oguntoye Viktória brillírozott, az offenzívák végén pedig Vantara-Kelemen Éva volt megállíthatatlan. Negyedóra elteltével szélsőnk már kétpontos fórt is összehozott a csapatnak, zsinórban szerzett három góljával. Despotovic ziccere után érkezett az óváriak mestere, Bognár Róbert időkérése. A technikai szünet után sem hagyott alább a Vasutas lendülete, Oguntoye folytatta remek szériáját, Arany Rebeka pedig a jobb szélről volt eredményes. Hazai részről Bízik Réka hajrázott nagyot a félidőben. Egymást követően négyszer is be tudta venni a cívisvárosi kaput. Az ő góljával 13-15-öt mutatott az eredményjelző a szünetben.

A második felvonást emberhátrányban is Köstner Vilmos tanítványai kezdték jobban, Despotovic talált be, aztán az óvári kapus, Herczeg Lili pillanatai következtek. A túloldalon Szarkova zárkóztatta a piros-kékeket, a debreceni gólcsendnek pedig Varsányi Nóra vetett véget. Tíz percen belül hat gólig is feltornázta előnyét a DVSC, de a meccsen 8 gólig jutó Bízik Réka igyekezett meccsben tartani az MKC gárdáját. Arany Rebeka újabb eredményes lövésével maradt közte a hat egység. A Mosonmagyaróvár folyamatosan kezdett szétesni, fellazult a védekezésük, ugyanakkor a hajdúságiak ügyeltek a szoros emberfogásra és az offenzívák is rendre jól sikerültek. A játékrész záró perceiben a debreceni fiatalok kaptak főszerepet: Borgyos Panna góljára még esett válasz, de Arany Rebeka beállította a végeredményt: 22-29.

A hálók előtt is bizonyíthattak az ifjú tehetségek, ugyanis az MKC kapujában debütált a 16 éves Fritz Noémi, a Lokinál Szabó Dóra pedig védéssel tért vissza sérüléséből.

A meccs egészét befolyásoló tényező volt a pontos kézilabda. Bár mindkét együttes kezdésébe csúsztak kisebb hibák, Köstner Vilmoséknak hatékonyabban sikerült ezeket kiküszöbölni és remekül használták ki az MKC védelembeli hiányosságait. Vantara-Kelemen remek formában játszott, védhetetlenül bombázott és 6 góllal járult hozzá a győzelemhez. Ugyancsak meghatározó volt Arany Rebeka performansza, hiszen a jobbszélsőként küzdő ifjú hölgy egyre rutinosabban mozog, állva hagyja a védőket kiváló érzékkel veszi be a kaput. Ezúttal négy találatig jutott.

A debreceni lányoknak legközelebb április 19-én hazai pályán kell helytállniuk, az Alba Fehérvár vendéglátóiként.

Barna Marci

EUFIRE MOSONMAGYARÓVÁR–DVSC SCHAEFFLER 22–29 (13–15)


MOSONMAGYARÓVÁR: Dányi – Kovacsicz 2, Kopecz 2, Tilinger 2, Horváth B. 1,  SZARKOVÁ 4, Hajtai 1. Csere: Herczeg L, Fritz (kapusok), Vukcsevics, Hudák, BÍZIK R. 8 (1), Katona F., Gyimesi, Bardi F. 1, Domokos 1.

Edző: Bognár Róbert

DVSC: OGUNTOYE – Varsányi 1, KOVÁCS ANNA 7 (3), Tóvizi 2, DESZPOTOVICS 5, Bulath 1, VANTARA-KELEMEN 6. Csere: Szabó D. (kapus), Grigel 2, Punyko, Bordás, ARANY 4, Zamfirescu, Szabó P., Borgyos 1.

Edző: Köstner Vilmos.

MESTERMÉRLEG

Bognár Róbert: – Ezúttal nem éreztem az együttesben azt az erőt és lendületet, amely az utóbbi időben jellemző volt ránk, és a DVSC sokkal jobb csapat annál, hogy ezt ne használja ki.

Köstner Vilmos: – Lelkiismeretesen felkészültünk az egyre jobb eredményeket elérő hazaiakból, és kiváló hangulatú mérkőzésen maximális taktikai fegyelemmel megérdemelt győzelmet arattunk. (forrás: DVSC Kézilabda)

 

 

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.